Cum va arăta lumea post-Covid. Experții au explicat care vor fi consecințele pandemiei

Tim Molshoder, foto unplash
Descriere foto: Tim Molshoder, foto unplash

Experți din diverse domenii au precizat care ar putea fi consecințele pandemiei în viitorul apropiat.

Experți din diverse domenii au precizat care ar putea fi consecințele pandemiei în viitorul apropiat.

Scăderea natalității, tot mai puține cupluri și sexualizarea femeilor, sunt doar câteva dintre aspectele unei lumi post-Covid, transmite Daily Mail.

Mai mulți specialiști din SUA au analizat 90 de studii pentru a descoperi modul în care pandemia ar putea schimba comportamentele sociale și normele, chiar și în rândul persoanelor care nu au fost infectate.

Aceștia se așteaptă ca natalitatea să scadă, ca răspuns la criza globală a sănătății, pe măsură ce oamenii amână căsătoria, ceea ce va duce la reducerea populației unor state.

Scăderea natalității va avea un impact asupra societății și economiei.

Rezultatele psihologice din cauza pandemiei vor determina scăderea natalității, oamenii vor rămâne singuri mai mult timp, iar femeile se vor sexualiza mai mult, au prezis experții.

Se așteaptă ca sarcinile planificate să scadă, ca răspuns la criza globală a sănătății, pe măsură ce oamenii amână căsătoria și copiii, ceea ce duce la reducerea populației unor națiuni.
Scăderea natalității va avea un impact în cascadă asupra societății și economiei, afectând lucruri precum oportunitățile de angajare și sprijinul pentru populațiile vârstnice.

Mai mult, împărțirea inegală a muncii suplimentare în gospodărie adusă prin blocare ar putea determina creșterea inegalității de gen și ar putea favoriza mai mult conservatorismul social.

În multe privințe, cercetătorii au remarcat: "Pandemia a devenit un experiment social la nivel mondial". Cercetătorii și-au aplicat expertiza variată pentru a prezice viitorul - care a inclus medii în știința comportamentului, economie, biologie evolutivă, medicină și neuroștiințe.

„Consecințele psihologice, sociale și societale ale COVID-19 vor fi foarte durabile”, a spus autorul și psihologul lucrării Martie Haselton de la Universitatea din California Los Angeles, potrivit dailmail


Potențialele cupluri, care  au avut înâlniri doar prin intermediul online-ului, s-ar putea să rămână dezamăgite când se vor întâlni în cele din urmă în lumea exterioară, a avertizat echipa.

Lipsa unor indicii în relațiile noi, falsificate digital, va duce probabil la supra-idealizarea potențialilor parteneri, o neînțelegere care ar putea însemna, că relația ar putea să nu supraviețuiască întâlnirii cu realitatea.

Acest lucru și oportunitățile ratate pentru întâlniri sociale ar putea duce la faptul ca oamenii vor rămâne singuri mai mult timp.

Spre deosebire de crizele din trecut, a remarcat echipa, pandemia nu aduce oamenii împreună și  în cea mai mare parte nu încurajează o creștere a compasiunii sau empatiei.
Echipa a remarcat faptul că pandemia a ajuns mai mult pe plăcile femeilor care, chiar înainte de pandemie, erau de obicei mai stresate de căsătoria dintre carieră și obligațiile familiale.

Spectacola Team | Dată: 25 oct, 09:00 | Categorie: Actualitate