Sorin Bontea, rețetă de drob de miel pentru masa de Paște. Evită această greșeală dacă nu vrei ca preparatul să se sfărâme

Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit propria rețetă de drob de miel.

Drobul este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște, reprezentând chiar unul dintre simbolurile culinare reprezentative pentru această perioadă din an. Partea cea mai bună este că se prepară simplu, nu are multe calorii, fiind, deci, un aperitiv perfect de savurat de către toată lumea. Dacă și tu îți dorești un preparat extrem de gustos anul acesta, îți dezvăluim mai jos rețeta inedită a bucătarului chef Sorin Bontea, care are câteva trucuri importante pe care trebuie să le știi și tu, înainte de a intra în bucătărie. 

Te-ar putea interesa și: Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai

Ingrediente:

  • organe de miel
  • prapure
  • ceapă
  • mărar, pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei
  • ouă

Mod de preparare:

Chiar dacă multe gospodin obișnuiesc să fiarbă organele, chef Sorin Bontea spune că el are o altă metodă, care, din perspectiva sa, este mult mai gustoasă. 

„Eu nu fierb organele, o să le înăbuș, dar prima dată încep cu ceapa. Apoi o să tai organele cuburi, nevasta mea face drobul cu organele fierte, mie îmi plac mai mult înăbușite, parcă au mai mult gust, dar nu este greșit nici invers, cum vă e mai ușor și după preferințe, dar eu zic să încercați rețeta asta să vedeți ce bună e.

Mă apuc să înăbuș organele și să călesc ceapa. Am o cratiță mai mare, în care pun uleiul, după care organele. Am pus 200 ml de ulei de floarea soarelui. Adaug sare și pier și le las să scadă. Organele nu sunt 100% gătite, pentru că le bag și la cuptor”, a dezvăluit chef Sorin Bontea, în cadrul unui videoclip realizat pe Youtube. 

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște

https://media.spectacola.ro/image/202404/w1600/drob-bontea_61115000.jpg

Trucuri importante pentru un drob perfect

După ce organele, cât și ceapa, s-au preparat separat, este momentul să toci carnea, după care să amesteci toate ingredientele într-un bol și să obții consistența dorită a drobului tău. 

„Ceapa o călesc separat, în 150 ml ulei de floarea soarelui. Las organele să se răcească, înainte să le toc. Apoi, adaug ceapa, ouăle, sare și piper (n.r. peste carnea tocată) și dacă mai e nevoie și mi se pare prea uscat, mai adaug niște suc de la organe. Ideea la drob este consistența, dacă îl faci foarte moale, nu îl poți tăia. Atunci când se gătește și mai scade, se mai sărează, de asta trebuie să fiți atenți la sare.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Cât timp se lasă la copt

Drobul mai trebuie să stea la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, spune Sorin Bontea, care dezvăluie că timpul poate să difere în funcție de tipul de aragaz pe care îl deții.

„Compoziția este gata, îmi pregătesc prapurele, tăvile în care pregătesc drobul, cuptorul este încins deja. L-am pus la 180 de grade, 30 de minute, să văd dacă e gătit așa cum îmi place mie.”, a încheiat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel