Impactul vinului, cafelei și ciocolății asupra sănătății creierului. Leon Dănăilă, cantitățile pe care nu trebuie să le depășești

Data actualizării: | Data publicării:
Leon Dănăilă, captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Leon Dănăilă, captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit câteva principii importante pentru un creier sănătos.

Neurochirurgul Leon Dănăilă a fost invitat în conferința „Fain și simplu” moderată de Mihai Morar, unde a dezvăluit noi secrete și informații prețioase ce ajută atât la menținerea unui creier cât mai sănătos, odată cu înaintarea în vârstă, cât și la menținerea unei stări de sănătate optime generale, lucru care contribuie, implicit, la o sănătate mintală perfectă. Așadar, prima dată trebuie să ne asigurăm că introducem în viața noastră cele 7 principii esențiale pentru un trai echilibrat, spune medicul.  

„Cel mai sigur fapt este că noi vom muri, dar nu trebuie să ne luăm după asta. Trebuie să ducem o activitate în continuare, cât putem și să prelungim această viață activă, este foarte importantă din toate punctele de vedere. Sunt cei șapte stâlpi: activitatea fizică, activitatea satisfacției, cea sacrală, a somnului, alimentară și activitatea benefică pentru individul respectiv. Noi trebuie să avem grijă de noi înșine, de copii trebuie avut grijă. Nu trebuie să le dăm alimente foarte bogate în grăsimi, zaharuri. În regimul acesta occidental, în care unii au câte două locuri de muncă, nu mai au timp și se duc la fast-food să-și ia mâncare.. mâncarea trebuie să fie low food, adică făcută acasă, la foc liniștit și cu grăsimi și zaharuri puține, dar să fie și gustoasă.”, a spus Leon Dănăilă în cadrul conferinței Fain și Simplu.

Citește și: Este cancerigenă și toxică vopseaua de ouă? Prof. Dan Vodnar, adevărul despre acest produs controversat

Cât alcool putem consuma?

Chiar dacă se spune că alcoolul nu este bun, dar și că zahărul ar trebui să fie îndepărtat din rutina noastră, medicul spune că nu ne putem priva permanent de aceste alimente, motiv pentru care ne putem bucura zilnic de ele, în anumite cantități considerate a fi potrivite. Astfel, dacă respecți indicațiile de mai jos, nu doar că vei putea să te răsfeți cu micile plăceri ale vieții, dar vei putea și să te bucuri de o sănătate mintală cât mai bună.

„Se pot consuma 40 de ml de alcool pe zi, fără ai că vreo dificultate, și până al 150 ml de vin roșu, asta s-a constatat. Trebuie să consumi cafea multă, până la 3 ceșcuțe pe zi, nu căni de alea mari, dar cafeaua e bună. Ciocolata este și ea benefică, doar până la 20-30 de grame pe zi de ciocolată. Așa că viața cu regim nu e viață în care să te rupi de societate, să nu guști nimic și să devii un pustnic, este o viață care se poate duce în condiții optime.”, a continuat acesta.

VEZI și: Damian Drăghici, post negru fără apă! Schimbările pe care le-a resimțit în organism: „Trebuie să fii foarte pregătit pentru asta”

Criteriul de care este condiționată sănătatea creierului

Există și o condiție importantă, când vine vorba de sănătatea creierului, spune neurochirurgul, care dezvăluia regula simplă pe care ar trebui cu toții să o punem în aplicare cât mai des. 

„Putem amâna îmbătrânirea vaselor de sânge prin toate exercițiile noastre de zi cu zi. Exercițiile cognitive sunt foarte importante, orice (n.r. rebus).”, mai spune acesta.

Te-ar putea interesa și: Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel