Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

 Chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa de Paște.

Cine nu iubește borșul de miel în perioada Sărbătorilor Pascale? Probabil că foarte puține persoane vor răspunde negativ la această întrebare, întrucât majoritatea gospodinelor obișnuiesc să le pregătească celor dragi acest preparat tradițional extrem de gustos în această perioadă din an. Pe lângă restul bucatelor pe care le vei avea pe masă de Paște, este necesar să ai și o ciorbă în meniu, aceasta fiind perfectă chiar și pentru persoanele care vor să se sature cu un număr de calorii minime, după cum au spus de-a lungul timpului extrem de mulți nutriționiști.

Astfel, dacă și tu vrei să prepari această rețetă anul acesta, însă nu știi exact cum se pregătește, avem pentru tine cea mai bună variantă pe care trebuie neapărat să o pui în practică acum. Trucurile ne-au fost dezvăluite chiar de Chef Ștefan Popescu, juratul emisiunii Chefi la Cuțite, care ne-a dezvăluit unele dintre secretele pe care nu le știai până acum.

„Se poate acri atât cu borș, dar și cu lămâie, astfel încât să nu simți gustul mielului. Important este ca carnea să cadă de pe oase. Cum mielul e tânăr, în două ore ar trebui să fie gata, la foc mic și acoperită, pentru că așa fierbe mai bine și mai repede. Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt.”, a spus chef Ștefan Popescu în trecut pentru SPECTACOLA.

Citește și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Când trebuie adăugate legumele în oală 

Una dintre greșelile comune pe care le fac extrem de multe gospodine este adăugarea legumelor în oală încă din procesul inițial al gătirii, un obicei de care trebuie să uiți chiar acum. Astfel, bucătarul chef ne dezvăluie faptul că acestea trebuie adăugate în borș abia în momentul în care observi faptul că mielul a fiert în totalitate. Mai jos găsești explicația concretă pentru care nu trebuie să treci peste acest pas, dar vei afla și când este important să adaugi verdeața în oală. 

„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că  începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele. Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul în general sau lămâia se pune la final și... multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile. Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el.”, a continuat bucătarul chef.

Citește și: Câte zile putem mânca ouăle roșii de Paște, după ce le-am vopsit. Medicul Doru Negru, regula pentru a depăși toxiinfecțiile alimentare/ video

De ce trebuie să adaugi sarea încă de la început

Un alt pas important, pe care trebuie și tu să-l respecți, este adăugarea de sare încă de la procesul inițial de gătire. Acest obicei este unul necesar, dacă vrei să te bucuri de un gust perfect al borșului de miel și dacă îți dorești anul acesta o rețetă cu totul inedită. 

„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă.” , a mai spus acesta în cadrul emisiunii. 

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel