Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”

Data publicării:

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care este băutura de care te poți bucura în fiecare zi, întrucât beneficiile sale pentru sănătate sunt considerabile.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sănătatea noastră are multe de câștigat, dacă includem cafeaua în rutina zilnică. Ce nu știu muți oameni probabil este că această băutură atât de îndrăgită de majoritatea oamenilor este un antioxidant incredibil, care are, totodată, posibilitatea de a ne proteja de foarte multe boli. 

„Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Sunt studii care spun că trei cafele consumate în medie pe zi îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%. Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi, ne crește riscul de a face boli cardiovasculare cu 23%, factor la care ne referim este cofeina.

Doza să zic maximă de cofeină pe zi este de 400 mg. Știți câtă cofeină conține o ceașcă de ceai? Până la 40 mg, foarte multe produse au cofeină adăugată și mai este un secret. Cafeaua își păstrează toate aceste beneficii și toți acești antioxidanți chiar și în forma decafeinizată, plus că are zero calorii.”, a dezvăluit Dr. Mihail Pautov, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Te-ar putea interesa și: Remediul mănăstiresc pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Combate osteoporoza și reduce inflamația: „Se ia câte o linguriță dimineața”

Cafeaua te protejează și de diabet

Și Dr. Marius Sava este de acord cu aceste beneficii pe care cafeaua le aduce în viața noastră și, în plus față de informațiile dezvăluite de medicul Mihail, acesta spune că băutura aceasta are capacitatea de a ne proteja și de diabet, consumată în cantitățile recomandate. Specialistul lansează însă un semnal de alarmă, când vine vorba de cafeaua preparată la ibric, așa cum mulți români obișnuiesc să o consume.

„Cafeaua este un antioxidant, te protejează de diabet, dar în cantitate mare, poate să-ți producă diabet. Depinde câtă bei, cum bei, ce calitate are, trebuie să avem grijă și acolo. Obligatoriu este să bem cafea filtrată, să nu fie la ibric, aia face rău pe toate planurile. Este cafea nefiltrată, care face rău, nu există studiu care arată că face bine. În timp ce la cafeaua filtrată nu există studiu care există și să ne spună că face rău, este un antioxidant, nu faci boli de inimă, diabet, ar trebuie să avem o cantitate, nu bem un litru de cafea pe zi, atunci e rău.”, a declarat Dr. Marius Sava, în cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță. 

VEZI și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Cum trebuie preparată cafeaua corect

Așadar, Dr. Marius Sava a dezvăluit cum ar trebui să consumăm, de fapt, cafeaua, astfel încât să ne bucurăm de proprietățile și avantajele sale uimitoare. 

„Evitați să o cumpărați de la automatul de cafea. Cafeaua bună este cea cumpărată de tine, ideal ar fi să fie boabe, să ai râșnița ta și să o faci tu acasă, la espressorul tău. E bună dacă nu pui lapte și zahăr. Consumați de care vreți, aveți grijă  să nu fie foarte mult într-un espresso, pentru că e concentrată, iar cafeaua în doză mică și băută în prima jumătate a zilei nu face nimic, ba chiar e foarte bună, dar e posibil să-ți crească puțin nivelul de stres.”, a continuat specialistul. 

VEZI și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel