Céline Dion, diagnosticată cu o boală foarte rară care îi provoacă dureri. Cum se manifestă sindromul „persoanei rigide”

Data publicării:
Sursa foto: Celine Dion, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Celine Dion, Instagram

Céline Dion a primit un diagnostic crunt. Artista nu va mai cânta probabil niciodată în ciuda eforturile pe care le face pentru a se vindeca.

Celine Dion a primit diagnosticul de "sindromul persoanei rigide", o boală rară care afectează aproximativ o persoană dintr-un milion. Artista și-a anunțat fanii printr-o postare pe rețelele de socializare, iar aceștia au oferit numeroase mesaje de susținere.

Celine Dion a fost nevoită să anuleze mai multe concerte din cauza problemelor pe care le întâmpină și a durerilor asociate acestui sindrom. Sindromul persoanei rigide este o tulburare neurologică caracterizată de rigiditate musculară progresivă, ceea ce îi provoacă dificultăți la mers și vorbit.

Tratamentele specifice pentru această boală sunt limitate, deoarece sindromul persoanei rigide este o afecțiune rară. În general, se recurge la abordări non-medicale, precum termoterapia, masajele, acupunctura sau stretching. Medicamentele pot fi prescrise pentru a trata rigiditatea musculară și spasmele episodice asociate cu această boală.

Cauza sindromului „persoanei rigide”

Cauza exactă a sindromului persoanei rigide nu este cunoscută, dar se crede că poate fi asociată cu alte afecțiuni autoimune. Diagnosticul se stabilește în urma unui examen clinic și poate fi confirmat prin identificarea unor anticorpi specifici și prin anomaliile electromiografice.

Celine Dion a fost inspirația multor oameni și în ciuda provocărilor pe care le întâmpină, ea rămâne puternică și determinată să facă față acestei afecțiuni. Fanii continuă să îi ofere susținerea lor în această luptă împotriva sindromului persoanei rigide.

Starea de sănătate i se agravase

Ultimele informații dezvăluie că Celine Dion, în urmă cu câteva săptămâni, a fost nevoită să anuleze toate concertele sale din cauza problemelor de sănătate care îi afectează capacitatea de a urca pe scenă. Întristător, se pare că starea generală a îndrăgitei artiste se agravează și există șanse ca ea să nu mai poată reveni niciodată pe scenă, chiar dacă și-ar dori cu ardoare să-și reîntâlnească publicul în curând. Surse din anturajul solistei au confirmat această posibilitate, conform RadarOnline.com.

"Ca să fiu sinceră, abia se poate mișca", a declarat un apropiat, pentru sursa citată.


Vezi și: Gigi Becali, gest neașteptat la concertul lui Celine Dion. Motivul pentru care latifundiarul din Pipera a plecat după câteva minute: "Zbiară asta în urechile mele" 
Vezi și: Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a agravat. Cântăreața abia se mai poate mișca: „Are dureri enorme"
Vezi și: Fratele lui Paul Walker, omagiu emoționant pentru regretatul actor. Și-a numit fiul după numele său: „Acest nume datează de patru generații”

Are dureri enorme

Deși artista a afirmat recent că depune eforturi zilnice pentru a-și recăpăta puterea și a reveni pe scenă cât mai curând posibil, surse din cercul său apropiat dezvăluie că realitatea este mult mai întunecată decât se credea.

"Celine are dureri enorme", a declarat o sursă. "Ea are cea mai bună echipă medicală pe care banii o pot cumpăra, dar lucrurile nu arată bine. Boala ei este incurabilă. Și oricât de mult a muncit cu medici și terapeuți, pur și simplu nu se simte mai bine."

Vezi și: Celine Dion și-a anulat toate concertele, din cauza diagnosticului crunt. Ce spun doctorii despre starea artistei: „O boală devastatoare”
Vezi și: Celine Dion revine în muzică. Artista lansează melodii noi după ce a anunţat că suferă de o boală rară
Vezi și: Céline Dion, noi detalii despre boala rară: ”Devorată de 30 de ani”
Vezi și: Celine Dion, în lacrimi, despre boala care o face "statuie umană": Mă doare să vă spun asta! Am fost diagnosticată cu sindromul omului rigid. Mi-e atât de dor de voi!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel