Céline Dion, noi detalii despre boala rară: ”Devorată de 30 de ani”

Data publicării:
Sursa foto: Celine Dion, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Celine Dion, Instagram

”Céline Dion este devorată de 30 de ani”. Biograful ei oficial explică ce se află în spatele bolii rare care a afectat-o, sindromul persoanei rigide.

Celine Dion, care a împlinit 54 de ani pe 30 martie, suferă de sindromul persoanei rigide. Este o tulburare neurologică foarte rară, care afectează în medie una dintr-un milion de oameni. O afecțiune care o obligă să îndure spasme și dureri severe în tot corpul. Ea se chinuie adesea să se miște și uneori boala o împiedică să cânte.

Céline Dion a comunicat în lacrimi că este bolnavă și din acest motiv a fost nevoită să anuleze toate spectacolele din 2023. Biograful ei oficial, Elisabeth Reynaud, a dezvăluit cauzele acestei patologii rare cunoscute sub numele de sindromul persoanei rigide, de care artista suferă de 30 de ani.

Într-un interviu recent, scriitoarea Elisabeth Reynaud, care a scris cel puțin două biografii ale cântăreței, a dezvăluit cauzele acestei boli rare care afectează sistemul nervos, scrie publicația Di Lei.

”Sistemul nervos a fost lovit primul”, a explicat biograful vedetei, ”sunt mușchii, evident este vocea, este modul de a se ridica, tot sistemul ei nervos a explodat complet după cele două mari încercări”, referindu-se la moartea lui René Angelil, soțul lui Céline Dion, care a murit în 2016, cu puțin timp înainte de a împlini 74 de ani, și la moartea mamei vedetei, Thérèse, în 2020, după o lungă suferință. 

Publicul și cariera ei, originea bolii lui Celine Dione

Dar moartea soțului și a mamei ei ar fi accelerat starea artistei care era deja compromisă. Potrivit biografului, originea bolii lui Céline Dion se află în public și în cariera ei de muzician care a pus-o la încercare timp de 30 de ani:

”Publicul este un canibal care devorează artiștii. Celine Dion a fost devorată timp de 30 de ani. Și-a dat sufletul, trupul, puterea, viața și apoi dintr-o dată a avut o lovitură mare, pierderea celor doi stâlpi ai vieții. Dintr-o dată i-au dispărut cei doi stâlpi și s-a prăbușit”, a mai declarat scriitoarea Elisabeth Reynaud.

Citește continuarea pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel