Celine Dion și-a anulat toate concertele, din cauza diagnosticului crunt. Ce spun doctorii despre starea artistei: „O boală devastatoare”

Sursa foto: Celine Dion, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Celine Dion, Instagram

Celine Dion renunță la turneul mondial, întrucât nu poate face problemelor de sănătate.

Recent s-a anunțat faptul că Celine Dion și-a anulat actualul turneu mondial, din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Cântăreața de la 'My Heart Will Go On' a anunțat că suferă de sindromul "Stiff Person Syndrome" în luna decembrie a anului trecut, anulând astfel câteva date din turneul său.

Această afecțiune neurologică incurabilă provoacă spasme musculare severe, care afectează creierul și măduva spinării unei persoane, după cum a dezvăluit Genetic and Rare Disease Information Center. Mai mult, se spune că această afecțiune "transformă oamenii în statui umane".

„Bună tuturor, îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Mi-e atât de dor de voi toți și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană.

După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu am fost pregătită să spun nimic înainte, dar acum sunt pregătită. Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate și mi-a fost foarte greu să mă confrunt cu provocările mele și să vorbesc despre tot ceea ce am trăit. Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează unul din un milion de oameni.

Deși încă mai învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le aveam.”, spunea recent Celine Dion, notează presa internațională.

Ce spun medicii despre boala artistei

"Este o boală devastatoare. În medie, din cauza a cât de rară este, la începutul bolii, poate imita o mulțime de alte afecțiuni. Este nevoie de aproximativ șapte ani pentru ca oamenii să fie diagnosticați - de la debutul simptomelor până la diagnosticul real.”, a explicat doctorul Newsome.

Medicul a mai explicat că unele dintre simptomele cheie ale SPS includ rigiditate musculară extremă, rigiditate și spasme dureroase.

"Cei care au această boală se pot  prezenta la clinică cu trunchiul axial și mușchii destul de rigizi, pot avea tensiune în picioare... au spasme îngrozitoare în orice mușchi din corp. Este destul de dureros", a continuat medicul.

Această boală lovește, predominant, femeile

Mai mult, femeile sunt predominant afectate de acest diagnostic crunt.

"Se pare că este vorba de adulți, de la mijlocul sau mai târziu în vârstă, și tinde să fie o predominanță feminină. Din punct de vedere al dereglementării imunologice de bază care se întâmplă, suntem puțin în urmă în ceea ce privește înțelegerea a ceea ce se întâmplă la pacienți", a mais pus medicul.

Anunțul prin care Celine Dion și-a anulat turul

„Cu mare dezamăgire trebuie să anunțăm astăzi anularea turneului Courage World Tour. Îmi pare foarte rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată. Muncesc din greu pentru a-mi recăpăta forțele, dar turneele pot fi foarte dificile.

Nu este corect față de voi să tot amânăm spectacolele și, chiar dacă mi se rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum, până când voi fi cu adevărat pregătită să mă întorc din nou pe scenă. Vreau să știți cu toții că nu renunț... și abia aștept să vă revăd.", spune un anunț publicat de Celine Dion.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 27 mai 2023, 12:54 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience