Celine Dion, în lacrimi, despre boala care o face "statuie umană": Mă doare să vă spun asta! Am fost diagnosticată cu sindromul omului rigid. Mi-e atât de dor de voi!

Data publicării:
Sursa foto: Celine Dion, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Celine Dion, Instagram

Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, este diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă care o transformă în ”statuie umană”.

Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, este diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă. Cântăreața a dezvăluit că are "Sindromul omului rigid" care transformă suferinzii în "statui umane".

Cu lacrimi în ochi, Celine Dion le-a mărturisit fanilor într-un mesaj video că are probleme de sănătate.

„Bună tuturor! Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Îmi lipsiți atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană. După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu eram pregătită să spun nimic înainte, dar sunt gata acum. Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față provocărilor și să vorbesc prin ce am trecut.

Recent, am fost diagnosticat cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează unu din un milion de oameni. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut”, a transmis Celine Dion. 

 

Ce este sindromul omului rigid

Sindromul omului rigid  este o tulburare neurologică care are caracteristici ale unei boli autoimune. Principalele simptome ale bolii includ rigidizarea musculară în trunchi și membre, hiper-rigiditate, durere debilitantă și anxietate cronică.

Boala este etichetată ca o tulburare rară în care "spasmele musculare pot fi atât de violente încât pot disloca articulațiile și chiar rupe oasele".

Sindromul omului rigid poate fi adesea confundat cu alte boli, cum ar fi scleroza multiplă, Parkinson, fibromialgia sau boala psihosomatică.

Cauza bolii este necunoscută, dar unii cercetători cred că ar putea fi vorba de o reacție autoimună, notează National Center for Advancing Translational Sciences.

 

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel