Fructul care previne îmbătrânirea pielii și ajută la longevitatea vieții. Beneficiile sale sunt uimitoare

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Se știe că majoritatea fructelor au beneficii uimitoare pentru organism, însă unul dintre ele se află în topul listei.

Strugurii sunt plini de substanțe nutritive benefice, vin pe masa noastră sub zeci de soiuri și culori diferite, toate delicioase în felul lor, însă, în anumite proporții, produc și dezavantaje în organismul nostru. 

Cu toate acestea, avantajele strugurilor sunt mult mai importante pentru organism și mai multe, aceștia fiind o sursă bună de vitamina K, conținând peste 18% din doza zilnică recomandată pentru organism fiind, de asemenea, săraci în grăsimi, sodiu și colesterol. De asemenea, sunt făcuți aproximativ 84% din apă, ceea ce înseamnă că vei obține și o doză generoasă de hidratare. Poți mânca strugurii ca atare, îi poți încorpora în smoothie-uri, îi poți integra în salate sau chiar îi poți include în anumite deserturi. În ciuda tuturor acestor beneficii pentru sănătate, în unele cazuri, strugurii pot, de asemenea, să facă și rău, dacă exagerezi cu cantitatea consumată.

Aceștia pot conține o mulțime de carbohidrați, în timp ce lipsesc total proteinele sățioase. În plus, pot conține mult zahăr, lucru care poate afecta dieta. Cu toate acestea, dacă sunt consumați cu  moderație, vor aduce doar beneficii, notează EatThis.

Citește și: Câte cești de cafea este recomandat să bei zilnic pentru a fi sănătos. Beneficiile sunt extraordinare, dacă nu depășești limita

Iată care sunt beneficiile consumului de struguri:

1. Strugurii ajută longevitate și la menținerea pielii tinere

Vrei să-ți păstrezi sănătatea și aspectul exterior în condiții optime pe măsură ce trec anii? Atunci consumă struguri la gustările din zi. Studiile spun că a mânca mai mulți struguri ar putea contribui la prelungirea duratei de viață, menținându-ți, în același timp, strălucirea pielii la cote înalte. Acest lucru se datorează faptului că strugurii conțin resveratrol, un antioxidant natural care poate descuraja semnele de îmbătrânire prin reducerea stresului oxidativ, minimizarea inflamației și susținerea proceselor celulare care ajută la reglarea îmbătrânirii și a morții celulare. Resveratrolul este, de asemenea, legat de îmbunătățirea calității pielii și poate chiar ajuta la susținerea creșterii părului.

2. Ei pot ajuta la reducerea inflamației

"Inflamația cronică a fost legată de cancer, boli de inimă, Alzheimer, diabet de tip 2, artrită și alte afecțiuni grave. Din fericire, strugurii sunt plini de antioxidanți precum vitamina C, vitamina K, polifenoli, catechine și antociani și toate acestea pot ajuta la reducerea inflamației", spun cercetătorii.

VEZI și: Beneficiile uimitoare ale roșiilor. Ce se întâmplă în organismul tău, când le consumi

3. Îți pot stimula sistemul imunitar

Strugurii sunt o sursă importantă de vitamina C și, după cum poate că știi sau nu, vitamina C este un nutrient esențial care aduce beneficii sistemului imunitar. O cercetare din 2013 care a comparat efectele de stimulare a imunității a sute de alimente a constatat că strugurii roșii s-au evidențiat, în principal datorită resveratrolului  care, de asemenea, acționează împreună cu vitamina D pentru a crește imunitatea din organism.

4. Strugurii pot reduce riscul de boli de inimă

O cană de struguri conține un număr impresionant de potasiu, care joacă un rol cheie în scăderea tensiunii arteriale. Nu numai atât, dar studiile au arătat că strugurii roșii conțin compuși care pot ajuta la reducerea colesterolului total și a colesterolului LDL "rău".

5. Sprijină sănătatea cognitivă

Studiile au arătat că consumul de struguri nu susține doar sănătatea fizică, ci și pe cea cognitivă.

"Strugurii îmbunătățesc memoria și concentrarea. Compușii antioxidanți din struguri ajută la minimizarea stresului oxidativ în creier, ceea ce poate proteja creierul de declinul cognitiv și de pierderea memoriei pe măsură ce îmbătrânești. Strugurii pot îmbunătăți, de asemenea, fluxul sanguin către creier, îmbunătățind astfel concentrarea zilnică", mai spun studiile.

Te-ar putea interesa și: Beneficiile pepenelui roșu. Cinci efecte umitoare pentru care merită să-l consumi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel