Cori Grămescu, rețetă de dietă: Păcintă cu brânză și spanac

Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, vine cu o propunere delicioasă, ideală pentru persoanele care țin dietă: plăcintă cu brânză și spanac.

„Îmi place mult plăcinta cu brânză și spanac! Atât de mult, încât am ajuns la o rețetă ușoară, ideală pentru curele de slăbire. Rețeta de plăcintă cu brânză și spanac este ușor de făcut și foarte gustoasă. Eu o recomand adesea atunci când creez diete personalizate de slăbit. Este indicată pentru că aduce proteine de buna calitate, fibre alimentare și un conținut scăzut de glucide, nefiind făcută cu multă cocă.

Ingrediente:


2 foi de placinta.
10 oua ecologice.
200 g branza de capra. Se poate face cu orice fel de branza telemea, inclusiv varianta light.
o punga de 400 g spanac, decongelat si stors.

 

Cori Grămescu, alimentația în post și dieta de primăvară. Interviurile Spectacola și DC News

 

Timp de preparare: 5 minute.
Timp de coacere: 45 de minute.

Mod de preparare


Intr-un castron se marunteste cu furculita branza telemea si se amesteca cele 10 oua. Se adauga piper si ceapa caramelizata dupa gust.

In vasul ceramic de placinta se aseaza prima foaie subtire de aluat de placinta, indoita pe jumatate. Se aseaza spanacul decongelat in strat uniform. Apoi se toarna amestecul de oua si branza. Se acopera cu a doua foaie de placinta. Se coace la cuptor, la 150 de grade, pana cand se leaga compozitia. Cand oul este copt si compozitia legata, placinta este ferma, mai ales in centru.

Este o reteta usoara, ideala pentru curele de slabire. De asemenea, e buna si pentru perioadele in care vrei sa te mentii. Se poate consuma in dietele hiperproteice. Are un continut redus de grasimi daca optam pentru branza light. In situatia in care dorim o reteta pentru mentinere e bine sa folosim branza normala. Se prepara rapid si se poate consuma atat la micul dejun, cat si ca masa principala, alaturi de o salata”, a scris Cori Grămescu pe blogul ei. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel