Coaja și sâmburii, cea mai sănătoasă parte din struguri. Mărgărit: „Ne protejează de diverse boli”. Cum alegi strugurii perfecți / VIDEO

Data publicării:
Cristian Mărgărit, captură vieo Youtube/ Spectacola, freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Cristian Mărgărit, captură vieo Youtube/ Spectacola, freepik.com

Cristian Mărgărit a vorbit despre beneficiile pe care le au strugurii, fructele sezonului de toamnă.

Toamna vine la pachet cu foarte beneficii pentru toată lumea care-și dorește o dietă și un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat. Există extrem de multe alimente cu numeroase avantaje, pe care trebuie să le includem în alimentația de zi cu zi, iar Cristian Mărgărit, nutriționist, a dezvăluit care sunt acestea.

„Toamna favorizează dieta sănătoasă. O dietă sănătoasă e o dietă care urmează și anotimpurile, adică să mâncăm în fiecare anotimp pe cât posibil alimente locale și de sezon. Atunci ele sunt și mai ieftine, mai bogate nutritiv și avem foarte multe rețete tradiționale care se pretează foarte bine la această bogăție de fructe și legume pe care o găsim în piață și în magazine.”, spune Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii.”, a declarat Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Cum trebuie să alegem strugurii perfecți

Există o gamă variată de fructe și legume de sezon în această perioadă, ne explică nutriționistul, însă, de departe, strugurii se situează în topul preferințelor tuturor. Sunt dulci, gustoși și constituie gustarea perfectă în zilele răcoroase de toamnă. Totuși, există un truc extrem de important pe care trebuie să-l respecți, atunci când îi alegi, astfel încât să te bucuri de toate proprietățile pe care aceștia le oferă.

„Încă avem fructele de toamnă. Strugurii trebuie să fie câte mai mici și mai colorați, pentru că asta înseamnă că au antioxidanți, mai multe vitamine, minerale, raportate la caloriile cu care vine acest aliment și apoi vin rădăcinoasele foarte bogate în vitamine, sfecla, țelina, morcovul.”, a continuat el.

VEZI și: Varza murată, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Păstrează foarte bine valorile nutritive” / VIDEO

Coaja și sâmburii strugurilor, beneficii uimitoare pentru sănătate

De asemenea, atunci când mâncăm struguri, nu trebuie să renunțăm nici la coajă, dar nici la semințele lor, ne spune specialistul. Chiar dacă aceste fructe pot avea un impact asupra siluetei, consumate în cantități moderate, strugurii vor aduce extrem de multe beneficii în organismul nostru, mai spune Cristian Mărgărit.

„Toate fructele conțin zaharuri, diverse combinații, iar o cantitate prea mare poate contribui la îngrășare. Totuși, studiile arată că un consum mai mare de fructe, e asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin cancer, boli cardiovasculare și chiar mai puțin diabet. Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet. Una e să consumi alimentul întreg, dacă vorbim despre struguri și antioxidanții pe care îi conține atât în coajă, cei roșii, în special, dar și în semințele, ele trebuie înghițite, nu aruncate, deci aceste substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli. Este bine să luăm acest zahăr din fructe, decât din zahărul rafinat. Deci, contează foarte mult cantitatea totală pe care o consumăm, dar și ce alte alimente mâncăm pe lângă.”, a declarat Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Zacusca, pericol pentru siluetă? Singurul mod în care o poți consuma, fără să te îngrași. Cristian Mărgărit: „Mare atenție” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel