Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Există mai multe alimente care pot avea un impact extrem de bun asupra sistemului imunitar, iar Cristian Mărgărit ne-a dezvăluit câteva dintre acestea.

Odată cu venirea sezonului rece, trebuie să acordăm și o atenție suplimentară sistemului nostru imunitar, care poate deveni și el puțin mai fragil. În acest sens, este recomandat să consumăm mai multe alimente care pot avea un rol semnificativ în acest proces, însă la fel de important mai este și să eliminăm din meniul zilnic anumite lucruri care nu fac decât să ajute la scăderea sistemului imunitar, susține nutriționistul Cristian Mărgărit.

„Există un studiu care arată faptul că peste 70, 75 de grame de zahăr consumate odată, fie că vorbim de sucuri, dulciuri, reduc imunitatea mai multe ore. Deci, în primul rând, pentru o imunitate bună, trebuie să evităm zahărul și alimentele ultraprocesate. Apoi, trebuie să-i dăm corpului nostru nutrienții esențiali pentru funcționare. Înainte să ne gândim la ce putem da în plus, trebuie să ne asigurăm baza: proteine de calitate, grăsimi sănătoase, carbohidrați, fibre, vitamine, minerale. E foarte importantă vitamina C, vitamina D, pe care ar fi trebuit să o producem cu toții în sezonul cald, pentru că toamna nu se prea mai produce, chiar dacă stăm la soare.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

VEZI și: Alimentul care te ajută să slăbești fără sport și prea mult efort. Mihaela Bilic: „Fără riscuri pentru siluetă. Hrănitor, nu îngrașă și intensifică arderile!”

Peștele, extrem de important pentru o imunitate de fier

Așadar, dacă îți dorești să ai mereu parte de un sistem imunitar cât mai puternic, din meniul regulat nu ar trebui să-ți lipsească nici peștele, dezvăluie Cristian Mărgărit. Nu toate variantele sunt la fel de bune, continuă să ne spună nutriționistul, care ne dezvăluie secretul unui pește bun, perfect pentru sănătate.

„Foarte puține alimente conțin vitamina D, aș puncta aici peștele oceanic, care, pentru imunitate, este un miracol, pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim de peștele oceanic de apă rece și culmea, macroul, heringul, pești mai ieftini, sunt foarte potriviți. Peștii care sunt mai scumpi, rechini, somon, ton, sunt pești mai mari, care au timp să acumuleze mai multe toxine din mediu, acești contaminați care există peste tot. Este bine să alegem un pește cât mai mic, de preferat, de captură, nu de crescătorie.”, a continuat acesta.

Citește și: Cea mai bună proteină care te scapă de kilogramele în plus, dar previne și apariția cancerului. Are beneficii uimitoare

Condimentele, rol semnificativ în creșterea imunității

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm nici de condimente, care și ele pot avea beneficii uimitoare asupra organismului, dar și de sfecla roșie, care vine și la la pachet cu numeroase avantaje.

„Condimentele sunt foarte utile și ele pentru imunitate, foarte mulți oameni merg în direcția ghimbirului, ardeiului iute, miere, propolis, polenul, produsele stupului sunt foarte bine, dar în primul rând trebuie să evităm alimentele dăunătoare. Așa ne putem gândi și la usturoi, ceapă, pe care le includem oricum în dieta noastră. Sfecla roșie e foarte bună pentru imunitate, iar dacă îi pui și hrean lângă, e extrem de delicioasă.”, mai spune el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel