Varza murată, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Păstrează foarte bine valorile nutritive” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cristian Mărgărit a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Cristian Mărgărit a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a vorbit despre fructele și legume vedetă a toamnei. În topul clasamentului se situează varza, spre mirarea multora, însă nu neapărat cea proaspătă, cât și varianta sa murată. Dacă un lucru este cert, este acela că românii adoră murăturile, iar ele nu lipsesc din cămara aproape niciunei persoane, în sezonul rece, iar partea cea mai bună este că ai toate motivele pentru care să le consumi, ne spune Cristian Mărgărit.

„Varza este un alimente specific de toamnă, este foarte delicioasă și în forma ei murată păstrează foarte bine valorile nutritive, vitamina C, spre exemplu. Mai mult, cantitatea de vitamină K, foarte importantă pentru vasele de sânge, crește, când murăm varza, un lucru foarte interesant, apar acei fermenți lactici, cu efect probiotic, ce ajută la tubul digestiv. Din păcate, trebuie și aici să fim atenți la ceva, la aportul de sare, varza murată poate fi destul de sărată. Totuși, ea poate fi desărată, așa cum facem și cu brânza.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

VEZI și: Alimentele de toamnă care întăresc imunitatea. Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe / VIDEO

Adevărul despre dieta cu varză

Chiar dacă varza este considerată a fi un aliment minune, Cristian Mărgărit spune că nu ar trebui să apelăm niciodată la dieta cu varză, extrem de populară peste tot în mediul online. În caz contrar, consecințele pot fi și ele pe măsură.

„Întotdeauna când auzim astfel de promisiuni, în orice domeniu, de la făcut bani, la slăbit, trebuie să ne punem un mare semn de întrebare. Organismului nostru nu-i plac șocurile, nici când se îngrașă mult, nici când slăbește. O slăbire sănătoasă ar fi undeva la 500 de g pe săptămână, deci 2 kg pe lună. Persoanele care au mai multe kilograme sau au retenție de apă, pot avea progrese mai rapide, dar un deficit caloric rezonabil, care să nu ducă la înfometare, cam în această zonă ne duce.”, a continuat nutriționistul.

Citește și: Legumele de toamnă care te ajută să slăbești. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta / VIDEO

Legumele crucifere, extrem de importante pentru organismul nostru

Nu doar varza este însă alimentul minune al toamnei, ci și alte legume, care se înrudesc cu ea și care ne ajută foarte mult corpul uman. Totuși, în final, specialistul atrage atenția asupra unei categorii de persoane care nu ar trebui să introducă aceste tipuri de legume în alimentație prea des. 

„Varza este un aliment extraordinar, înrudită cu broccoli, cu conopida, rucola, toate acestea fac parte din familia cruciferelor și sunt deosebit de importante pentru corpul nostru, ajută procesele de detoxifiere, însă o cantitate exagerată poate afecta funcția tiroidei. Persoanele care au deja aceste probleme, este bine să aibă mare grijă la cantitatea totală, cât la sută ocupă varza dintr-o dietă.”, ne mai spune specialistul.

VEZI și: Cel mai bun fruct pentru pierderea kilogramelor în plus. Are beneficii și asupra digestiei și sistemului imunitar



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel