Ciocolata, alimentul „fericirii". Cum o consumăm corect. Cristian Mărgărit: „Ea are și niște substanțe chimice”

Sursă foto: Youtube/ Ameritat cu Nasrin
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Ameritat cu Nasrin

Nutriționistul Cristian Mărgărit explică, în sfârșit, când și cum trebuie să consumăm ciocolată. Invitatul îndeamnă la atenție.

Celebrul nutriționist Cristian Mărgărit a fost prezent în podcastul Ameritat cu Nasrin, acolo unde au discutat, printre altele, și despre consumul de ciocolată și care sunt beneficiile și dezavantajele acesteia. Cu alte cuvinte, nutriționistul îndeamnă la o viață echilibrată, cosniderând că suntem aici pentru a degusta din toate plăcerile culinare.

Ce înseamnă ciocolata

Ciocolata neagră este știută pentru volumul de zahăr redus pe care îl conține, dar și pentru avantajele pe care le oferă în activitatea fizică, dar și mentală. Cu toate acestea, nutriționistul lămurește cum stă situația cu efectul ciocolatei.

„Să încercăm o ciocolată neagră, cu cât mai puțin zahăr, și s-o folosim așa, cu măsură. Ea are și niște substanțe chimice care dau acea stare de fericire, singura problemă e că provine dintr-o nucă cu multă grăsime. Dacă îi mai pun și zahăr e foarte densă din punct de vedere caloric. La o persoană care are nevoie, că trebuie să fim obiectivi, dacă cineva trebuie să urce un munte, acea ciocolată îi poate folosi. Pentru fiecare obiectiv al nostru putem folosi alimentele ca pe un instrument să ne atingem obiective. În același timp, să avem și plăcerea de a mânca .Nu știu de ce lumea asta nouă, unde omul este pus pe un loc atât de important, de ce un om ar renunța la o plăcere așa mare, de parcă te-ai călugări (...) trăiești o viață plată, nu cred că am venit pe lume pentru a trăi fără placere.”, a spus invitatul podcastului.

Familia nu consumă ciocolată

Cristian Mărgărit a venit chiar și cu un exemplu personal legat de consumul de ciocolată din interiorul familiei sale. De aceea, după cum menționează el, fiul său nu consumă ciocolată, deși nu i-a interzis niciodată acest lucru.

„Voi da exemplul personal. Are 13 ani acum băiatul meu. Nu i-am interzis nimic, Dacă mi-a cerut dulce, orice, i-am dat, și ce crezi? Nu mănâncă. E și o componentă genetică, dar și una de comportament, psihologică. Știe foarte bine riscurile zahărului. Într-o primă fază, la ce l-am expus: ce vede în casă, ce i s-a dat de mic. Prima oară când a primit ciocolată a fost la școală, de acolo a știut prima dată. Mămica lui a ținut regim destul de strict în perioada sarcinii, iar copilul, pe lângă bagajul lui genetic, a venit și cu această educație nutrițională care a început încă din viața intrauterină. Am fost în Elveția acum câteva zile și am adus ciocolată, iar după două zile mâncase foarte puțin. Veniseră niște prieteni la noi și au văzut ciocolată într-un bol. Era expirată de doi ani.”, a adăugat nutriționistul.

Vezi și: Cum și când se consumă fructele. Mărgărit Cristian trage semnalul de alarmă: „Faceți o greșeală dacă...”

Vezi și: Grăsimile și combinația care te face să mănânci și mai mult. Mărgărit, despre consumul redus: Duce la afecțiuni neurodegenerative

Vezi și: Ce alimente trebuie să avem în casă, în cazul unui cutremur: „Mâncarea pentru urgențe ar trebui să ne ajungă câteva zile”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 13 iun 2023, 15:10 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience