Cum și când se consumă fructele. Mărgărit Cristian trage semnalul de alarmă: „Faceți o greșeală dacă...”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Ameritat cu Nasrin
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Ameritat cu Nasrin

Nutriționistul Margarit Cristian aduce vești noi despre consumul de fructe. Ce înseamnă dietele și când se consumă aceste alimente, Cei mai mulți dintre noi procedează greșit.

Cu ocazia podcastulului Amers bine cu Nasrin, nutriționistul Margarit Cristian a explicat cum trebuie să consumăm fructele pentru a beneficia cât mai mult de cosnumul constant de fructe. Margarit Cirstian este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, iar acesta vine cu exemple și din viața personală când vine vorba despre a da sfaturi.

Bananele egal cartofi

Nutriționistul subliniază importanța consumului de fructe, dar nu oricum. Dacă sunteți o persoană care își axează dieta pe fructe, faceți o greșeală dacă nu faceți și sport. Trebuie să avem grijă la sursele de unde ne luăm energia, potrivit lui Margarit Cristian. Pe termen lung, dacă echilibrăm consumul de fructe cu sportul, vom observa o creștere a calității în sănătatea personală.

„Bananele sunt la fel de bogate în carbohidrați așa cum sunt cartofii. Putem pune egal între cele două.

Cu sport, mișcare, putem echilibra consumul de fructe. Dacă nu faci mișcare nu prea îți permiți să mănânci nici acel zahăr. Dar, întotdeauna contează și ce mănânci în rest. Fructele aduc zaharuri, atunci dieta noastră are această sursă de energie , deci trebuie să avem grijă la celelalte surse de energie. Deci, dacă am o dietă bogată în fructe, nu mi permit să am multe grăsimi în acea dietă. Deci, cei care sunt mai mult frugiferi, adică anumite tipuri de vegani, vedem niște efecte benefice ale sănătății, dar nu mănâncă din celelalte alimente (n.r. de altă origine). Și de ce ziceam că mănânci vara. Fructele, în zona noastră temperată, au această sezonalitate. Vara sunt pline de vitamine.”, a spus Cristian.

Când se mănâncă fructele

De asemenea, nutriționistul trage un semnal de alarmă în legătură cu momentul când trebuie să mâncăm fructe. După cum spune chiar acesta, imediat după masă este contraindicat, deși foarte mulți dintre noi obișnuim să facem acest lucru. 

„Fructele nu se mănâncă neapărat după masă. Ele trebuie folosite mai degrabă ca niște gustări. Sunt niște zaharuri absolut în plus de care corpul nu mai are nevoie, nici nu se mai digeră așa cum trebuie. Trebuie mâncate cu o oră înainte de masă. Uite, o gustare de după-amiază care să-ți dea energie, să te hidrateze, să-ți dea vitamina C. Vara, repet, mai tai din celelalte alimente și poți mânca mai multe fructe. Afinele sau zmeura au de trei, patru, cinci ori mai puțini carbohidrați. Adică poți mânca de până la cinci ori mai multe afine sau zmeură decât banane. Au mai multe substanțe utile.”a mai adăugat nutriționistul.

 

Vezi și: De la post la masa de Paști. Mărgărit: Este extraordinar, nu are calorii, poți să mănânci oricât

Vezi și: Cele mai rele alimente pentru siluetă. Au calorii goale, avertizează nutriționiștii

Vezi și: Cum slăbești mâncând shaorma. Cristian Mărgărit te învață cum să transformi o shaorma calorică într-una dietetică

Vezi și: Ce ingredient trebuie să eviți de pe eticheta produselor. Carmen Brumă: „Îngrașă, afectează ficatul și creează rezistență la dopamină”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel