Alimentele pe care trebuie neapărat să le eviți vara. Mihaela Bilic: „Cresc riscul de deshidratare și pot duce la indigestie”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihaela Bilic a dezvăluit cum arată o alimentație cât mai corectă în timpul sezonului cald.

Vara este momentul perfect pentru a pune în farfurie cât mai multe legume. Nu o spunem noi, ci Mihaela Bilic, care mărturisește faptul că aceasta este principala regulă de care ar trebui să ținem cont pe parcursul sezonului cald, dacă ne dorim să avem o siluetă perfectă de afișat la plajă. De asemenea, mai există câteva alimente pe care ar trebui să le includem în farfuria noastră perioada aceasta, atât pentru nivelul de hidratare important pe care-l au, cât și pentru proprietățile importante pe care le aduc sănătății noastre generale.

„Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit ciao

Citește și: Mihaela Bilic desființează încă un mit: „Grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală”

Ce alimente ar trebui să evităm vara

Există însă și câteva recomandări când vine vorba despre alimentele pe care ar fi mai bine să le excludem din alimentația noastră, cel puțin în sezonul cald. Așadar, Mihaela Bilic recomandă să eliminăm definitiv produsele care pot conține un procent prea mare de sare și care pot conduce treptat către o stare de deshidratare destul de mare. De asemenea, nici dulciurile nu sunt favorabile sezonului cald, spune specialista.

„Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert.”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

VEZI și: Mihaela Bilic, motivul pentru care brânza cu roșii e un pericol pentru dietă: „Nu e prietena siluetei”

De ce apare retenția de lichide

Mai multe persoane se confruntă cu retenția de lichide în corp, însă este o consecință a alimentației pe care noi ne-o alegem, spune Mihaela Bilic. Așadar, dacă și tu te confrunți cu această problemă, specialista recomandă să nu mai adaugi sare prea multă în preparate, dar și să renunți la produsele semipreparate, care sunt și foarte nesănătoase. 

„Retenția de lichide apare în urma unui consum de alimente sărate și dispare de la sine în câteva zile. Ca să evitați acest fenomen, eliminați solnița de pe masă și puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă, deoarece conțin multe fibre și minerale care previn retenția de lichide.”, a continuat aceasta.

VEZI și: Cel mai sigur desert pentru siluetă. Toată lumea îl îndrăgește. Mihaela Bilic: „Este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel