Cel mai sigur desert pentru siluetă. Toată lumea îl îndrăgește. Mihaela Bilic: „Este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihalea Bilic a vorbit despre beneficiile pe care le are înghețata asupra organismului.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai activi medici nutriționiști pe rețelele de socializare, acolo unde încearcă să-și îndrume cât mai bine posibil toți urmăritorii către un stil de viață cât mai sănătos. Și, pentru a le arăta tuturor faptul că dieta nu este chiar atât de imposibil de ținut, cel puțin vara, aceasta spune că avem oricând voie să consumăm un anumit tip de desert, care are puține calorii, dar multiple beneficii pentru sănătate. Cu toții îl îndrăgim, motiv pentru care medicul nutriționist spune că trebuie să nu ne mai ferim de la a o consuma, de acum încolo, mai ales dacă urmăm o cură de slăbire.

“Nu cred să existe cineva pe lume căruia să nu îi placă înghețata. Și nu exista un moment mai potrivit pentru a savura acest desert delicios decât zilele călduroase de vară. Înghețată hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce, este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă… așa tare”, spune Mihaela Bilic, potrivit unica.

Citește și: Când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. Dr. Anca Hâncu: „Dacă nu ne putem abține, mai bine le lăsăm deoparte”/ VIDEO

Beneficiile pe care le aduce înghețata

Pe lângă gustul perfect și răcoritor pe care înghețata îl are, mai ales într-o zi toridă de vară, aceasta mai are și alte câteva beneficii, explică Mihaela Bilic.

“Înghețată e un amestec de lapte cu zahăr din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) și de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetă… cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată.

În plus, înghețată e aerată (injectată cu aer) de aceea e pufoasă, expandată și pare multă când, de fapt, e ușoară la gramaj. Priviți de curiozitate diferență dintre greutatea în grame și volumul pe care îl ocupa o cutie de înghețată.

Și avantajele continuă: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea înghețată ne satisface la maxim și ne dă o stare de bine.”, continuă aceasta.

VEZI și: Alimentele „minune” pentru dietă. Te pot ajuta să slăbești mai repede. Dr. Anca Hâncu: „Au tare puține calorii și sunt foarte utile”/ VIDEO

Mihaela Bilic îndeamnă tinerii să consume acest desert

Avantajele continuă, după cum lasă de înțeles Mihaela Bilic, prin declarațiile sale. Mai mult, medicul nutriționist îndeamnă toți adolescenții și copiii să consume regulat acest desert, întrucât aduce un aport de lapte esențial pentru organism, aliment pe care nu toată lumea îl consumă în cantitatea în care ar fi necesară, încheie ea.

„2 cupe de înghețată înseamnă și o porție de calciu de care avem nevoie zilnic, la orice vârstă. Că să nu mai spun că pentru copii și adolescenți trebuie să fie desertul preferat oricărui tort sau prăjitură… ei nu consumă niciodată suficient lapte.

Mizez pe faptul că oricum vă place înghețată, așa că nu vreau să vă conving ci doar să vă confirm faptul că, alături de fructe, înghețată este un desert super-sănătos. Și delicios!”, mai spune ea.

Citește și: Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Anca Hâncu: „Sunt în top, când vorbim de hidratare”/ VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel