Mihaela Bilic, motivul pentru care brânza cu roșii e un pericol pentru dietă: „Nu e prietena siluetei”

Data publicării:
Sursa foto: Mihaela Bilic, Facebook, freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Mihaela Bilic, Facebook, freepik.com

Mihaela Bilic a explicat când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. 

Este sezonul roșiilor delicioase, cu gust, și ce ar merge mai bine lângă ele decât o bucată de brânză proaspătă? Majoritatea românilor iubesc această combinație, pe care ar putea să o savureze atât la masa de mic dejun, cât și la cină la prânz, fiind extrem de delicioasă. Totuși, trebuie să știi că aceasta constituie un pericol pentru silueta ta, mai ales dacă te afli la o dietă. Nu combinația în sine este problema, ci brânza, care are foarte multe grăsimi și care ne aduce un aport caloric destul de mare.

„E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză… fără pâine, o să spuneți, ca sa nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânză, mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș si telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea și peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus, o felie de brânză de 100 g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70 g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!”, spune Mihaela Bilic, potrivit unica.

VEZI și: Cel mai sigur desert pentru siluetă. Toată lumea îl îndrăgește. Mihaela Bilic: „Este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă”

„Brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază”

În acest proces avem parte de un ajutor din partea producătorilor care au început să vândă brânza în bucăți destul de mici, care, teoretic, ar constitui o porție. De fapt, la o masă ar trebui să consumăm sub 70 de g de brânză, spune Mihaela Bilic.

„Unde sunt vremurile in care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamnă porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200 g si e prețios pusă într-un pachet individual tras în vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu. E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame.”, a continuat ea.

Citește și: Când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. Dr. Anca Hâncu: „Dacă nu ne putem abține, mai bine le lăsăm deoparte”/ VIDEO

Nu pune ulei peste brânză

Așadar, poți consuma brânza cu roșii, însă prima trebuie privită mai mult ca un răsfăt, și nu ca o masă principală, dacă nu vrei să te trezești cu câteva kilograme în plus. De asemenea, renunță la ideea de a adăuga și ulei peste ele, întrucât astfel nu vei face decât să aglomerezi farfuria și cu mai multe grăsimi.

„Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteți mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile să ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, mai spune ea.

VEZI și: Mihaela Bilic a explicat ce nu trebuie să consumi pe timp de caniculă: “Crește deshidratarea”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel