Alimentul care te ajută să slăbești fără sport și prea mult efort. Mihaela Bilic: „Fără riscuri pentru siluetă. Hrănitor, nu îngrașă și intensifică arderile!”

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit alimentul minune pentru orice dietă.

Toată lumea este în căutarea unor metode minune de slăbit, care să nu necesite prea mult efort, nici prea multe restricții alimentare și, dacă este posibil, nici efort fizic. Chiar dacă pare imposibil, Mihaela Bilic spune că există totuși o soluție, pe care nu a găsit-o ea, ci a apărut în anumite cărți redactate de specialiștii francezi. Așadar, tot secretul stă într-un fruct de mare extrem de popular în rândul oamenilor, care conține foarte puține calorii, aproape deloc grăsimi și un număr ridicat de proteine, lucru care face creveții să fie extrem de hrănitori, căci despre ei este vorba.

“Cum să slăbim fericiți dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele?”
Nu este întrebarea mea, ci titlul unei cărți scrise de un medic nutriționist francez. Iar răspunsul sunt creveții, cea mai ușoară și rapidă metodă de a include produsele marine în dietă.

Beneficiile nutriționale fac din creveți un super-aliment, un concentrat de proteine și minerale cu putere sațiogenă maximă și fără riscuri pentru siluetă. Cu alte cuvinte creveții sunt hrănitori, dar nu îngrașă, hiperproteici și hipocalorici în același timp! Pentru numai 85cal/100g, avem 20 g proteine de cea mai înaltă calitate, grăsimi sub 1 g și nicio urmă de carbohidrați. Plus iod care reglează funcționarea tiroidei și intensifică arderile!”, a sris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Mihaela Bilic dezvăluie ingredientele dietei de toamnă. Ce nu trebuie să lipsească din farfurie: „Ne trebuie anticorpi ca să rezistăm la boli”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)


Creveții, impact pozitiv asupra colesterolului

Beneficiile creveților nu se opresc însă doar la nivelul kilogramelor în plus, anunță Mihaela Bilic. Ei mai au extrem de multe avantaje și asupra colesterolului, astfel încât persoanele care știu că au astfel de probleme de sănătate, ar trebui neapărat să-i includă cât mai des în dieta lor. 

„Mai mult decât atât, combinația miraculoasă de nutrienți din creveți are efect pozitiv asupra profilului lipidic. S-a arătat că o dietă bogată în colesterol (600 mg provenite din 300 g creveți/ zi) produce o creștere a fracției de LDL colesterol cu 7%, dar și o creștere a HDL colesterol cu 12%! În concluzie dieta cu creveți are un impact pozitiv asupra nivelului de colesterol și scade cu 13% și nivelul de trigliceride din sânge.”, a continuat ea.

Citește și: „Este mai degrabă o prăjitură”. Mihaela Bilic, semnal de alarmă. Micul dejun care ne poate sabota dieta: „conținutul caloric depășește 400 cal/100g”

Beneficiile pe care le conțin vinetele

Mai există însă câteva alimente pline de beneficii pe care trebuie neapărat să le cunoști. Unul dintre acestea este vânăta, vedeta sezonului rece, dar și una dintre legumele cele mai adorate de către români. Indiferent de modul în care alegi să o prepari, te poți bucura de foarte multe beneficii și de un set complet de nutrienți, anunță Mihaela Bilic, care încurajează pe toată lumea să consume cât mai mult această legumă. 

„Vinete pentru toate gusturile.
Este un fruct consumat sub formă de legumă și vine tocmai din India. Există într-o varietate de peste 20 soiuri/ culori, cea mai gustoasă și mai des folosită fiind varianta mov-vineție. Se poate prepara într-o multitudine de rețete, de la aperitive până la desert.
Să nu credeți că doar noi o iubim, vânăta este prezentă în meniul internațional! Noi îi spunem “salată de vinete”, iar francezii “caviar d’aubergines”. Dacă punem pastă de susan avem “Baba Ganous”, varianta libaneză, iar în Maroc se numește “Zaalouk”, cu chimen și coriandru.

Rețetele savuroase pe bază de vinete cuprind un trio mediteranean: “Parmigiana di melanzane” din Italia, “Ratatouille” din Franța și “Musaka” din Grecia.
Nu uitați de vinetele umplute cu carne, ciuperci, orez sau legume, gătite în tihnă la cuptor… sau de chipsuri de vinete, de ronțăit în canapea.
Vinetele pot fi o garnitură pentru carne (merg de minune cu pulpa de miel) sau o variantă de murături (puse la borcan cu oțet, usturoi și mărar). Celebrul chef Alain Ducasse are chiar o rețetă de cremă de ciocolată în care vânăta coaptă înlocuiește untul.
Cât despre valoarea nutritivă, nicio grijă, vânăta este bogată în apă, fibre și antioxidanți și are doar 30cal/100g. Cu o singură condiție: să fim zgârciți cu uleiul!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Dieta cu struguri. Beneficiile fructelor de toamnă. Bilic: „Uitați de cântar, chiar dacă arată 1-2kg în plus”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel