Cea mai bună proteină care te scapă de kilogramele în plus, dar previne și apariția cancerului. Are beneficii uimitoare

Data publicării:

Specialiștii au identificat proteina pe care trebuie să o incluzi cât mai des în alimentația ta.

Proteinele sunt un macronutrient vital compus din aminoacizi, fiind primordial pentru sănătatea umană. Impactul proteinelor asupra sănătății se extinde până la reducerea riscului de cancer prin menținerea unor niveluri echilibrate de aminoacizi, împiedicând astfel creșterea celulelor canceroase și furnizând antioxidanți care luptă împotriva acestei boli necruțătoare. În consecință, încorporarea în dieta tale a unei cantități suficiente de proteine din diverse surse este esențială pentru îmbunătățirea stării generale de bine, atenuând în același timp riscurile de cancer și susținând obiectivele de pierdere în greutate.

Jesse Feder, specialist, a dezvăluit astfel care este singurul aliment bogat în proteine care poate ajuta la pierderea în greutate și reduce riscul de cancer, notează shefinds.

VEZI și: Mihaela Bilic, beneficiile uimitoare pe care le deține vânăta. Poate fi consumată în extrem de multe combinații: „Pentru toate gusturile”

Somon, proteina care luptă împotriva cancerului

Somonul, o sursă apreciată de proteine slabe și acizi grași omega-3, ocupă un loc unic în promovarea sănătății tale. Conținutul său ridicat de omega-3 a fost asociat cu un risc redus de apariție a anumitor tipuri de cancer, în special a cancerului de sân. Acizii grași omega-3 posedă proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reglarea creșterii și diviziunii celulare, inhibând potențial dezvoltarea celulelor canceroase. Mai mult, conținutul de proteine din somon ajută la gestionarea greutății prin promovarea senzației de sațietate, reducerea poftelor și păstrarea masei musculare slabe în timpul eforturilor de slăbire.

„Peștele, care are un conținut ridicat de acizi grași omega 3, cum ar fi somonul, reprezintă o proteină foarte sănătoasă care poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea riscului de cancer. Somonul este bogat în grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce este excelent pentru a crește nivelul de sațietate și pentru a preveni nevoia de a mânca prea mult pe parcursul zilei. Acest lucru este excelent pentru a promova pierderea în greutate, menținând în același timp masa corporală slabă", afirmă Feder.


Abundența de antioxidanți, nutrienți esențiali și grăsimi benefice găsite în somon pot susține în mod eficient tensiunea arterială și profilul lipidic al sângelui. Acest lucru, la rândul său, contribuie la reducerea inflamației în tot corpul, scăzând probabilitatea de a dezvolta diverse tipuri de cancer. În acest sens, încorporarea somonului în dieta vostră poate contribui nu numai la o compoziție corporală mai sănătoasă, ci și la un risc mai mic de cancer, ceea ce îl face o alegere delicioasă și nutritivă pentru bunăstarea generală.

VEZI și: Patru alimente minune care previn osteoporoza. Carmen Brumă: „Te ajută să ai un sistem osos sănătos”

Cum alegi peștele ideal

Totuși, nu este important doar să mănânci acest tip de pește, ci la fel de esențial este să găsești și varianta cea mai potrivită de pe piață. În acest sens, Anca Alungulesei a dezvăluit ce trebuie să scrie pe eticheta peștelui din supermarket pe care îl alegi, astfel încât să fie cât mai sănătos și perfect pentru organismul tău.

„Mai avem apoi sursa de proteină, peștele, ton, somon, vită, oaie, curcan, orice carne de bună calitate. Ce înseamnă asta? Dacă alegem pește, mereu îl preferăm pe cel care nu e crescut în rezervații, scrie asta pe etichetă. La carne la fel, le alegem pe cele crescute cu iarbă. Mai am ca sursă de proteină ouăle, noi, adulții, putem consuma zilnic ouă, nu crește colesterolul, decât dacă ai antecedente în familie. Dacă nu-l tolerăm pe ăla de găină, punem de prepeliță. E important să nu lipsească proteina din farfurie”, a dezvăluit și Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel