Alimentele care ard caloriile. Slăbești mâncând. Dr. Bilic: „Demonstrat științific”. Care sunt DEZAVANTAJELE

Mihaela Bilic, captură foto PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură foto PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care sunt alimentele care ajută cel mai mult la slăbit dar și care sunt dezavantajele unei diete restrictive. 

„Care este cea mai rapidă și mai sigură metodă de slăbit? Toată lumea știe, carne la grătar cu salată.

Cu alte cuvinte, eliminăm carbohidrații din dietă și reducem aportul de grăsimi. Asta este regula regimului proteic indiferent că se numește Atkins sau Dukan. Cum funcționează?

Un consum mare de proteine duce la accelerarea metabolismului, adică ardem mai multe calorii. În plus, proteinele reduc pofta de mâncare, adică mâncăm mai puțin pentru că nu ne mai este foame. Până și cheful de ronțăieli dispare cu multă carne. Cât despre insulină, hormonul responsabil de îngrășare, avem vești bune: proteinele nu stimulează sinteza de insulină, din ele nu putem fabrica grăsime de rezervă”, a dezvăluit Mihaela Bilic în emisiunea Doctor de Bine, de la PRO TV.


Care sunt alimentele cu conținut mare de proteine


„Când vine vorba de proteine animale avem carnea, peștele, oul și brânza. Sursele vegetale sunt leguminoasele boabe semințele și oleaginoasele. Însă, atenție, proteinele vegetale vin la pachet cu un aport considerabil de carbohidrați care pot încetini slăbitul, deci tot carnea la grătar e sfântă.

Este demonstrat științific, consumul de proteine dă sațietate maximă, iar cel de carbohidrați, adică zahăr și făinoase, are efect invers, stimulează apetitul. Rezultatele dietei proteice sunt superioare altor regimuri. Dacă mâncăm de două ori mai multe proteine decât doza recomandată zilnic, slăbim mai repede, mai durabil, cu mai puțin efort sau frustrare. Și atunci de ce nu urmăm cu toții dieta proteică? Pentru că orice beneficiu vine la pachet cu riscuri”, a explicat medicul. 

 

Dezavantajele unui consum crescut de proteine: 

„Solicităm excesiv rinichii și ficatul, organele responsabile de metabolizarea aminoacizilor din proteine. În perioada dietei trebuie să bem multă apă, este de ajutor pentru eliminarea produșilor toxici de metabolism. Când eliminăm carbohidrații din alimentație, în organism se instalează starea de acidoză. Un pH scăzut accentuează stresul oxidativ și îmbătrânirea. Iar pentru compensarea lui se folosește calciu din oase, aspect ce poate favoriza osteoporoza.

Lipsa glucidelor, adică regimul fără zahăr și făinoase, provoacă dureri de cap, nervozitate și insomnie. Adăugați la asta respirația urât mirositoare cauzată de corpii cetonici și constipația cauzată de lipsa fibrelor. Toată digestia este afectată de absența glucidelor!

Putem să slăbim fără să ne punem în pericol sănătatea? Dietele proteice au funcționat și vor funcționa întotdeauna. Aveți grijă să fiți bine hidratați și alternați sursele de proteine animale cu cele vegetale. Puneți lângă proteine legume din belșug și autorizați-vă, măcar două zile pe săptămână, un consum minim de carbohidrați. Sănătos înseamnă să mâncăm un pic din toate!”, a avertizat medicul. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 21 feb 2022, 18:37 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play