Alimente pentru o îmbătrânire sănătoasă. Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc: Sunt două categorii

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a dezvăluit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC News și DC Medical, ce trebuie să cuprindă o alimentație pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare), a fost invitata profesorului Irinel Popescu, la emisiunea Academia de Sănătate, unde a vorbit despre acest subiect.

Legume și fructe


”Am avut proiectul de cercetare Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. A fost un subiect de cercetare, de-a lungul timpului, la proiectele europene. Concluzia a fost că alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că suntem sedentari, și cu mulți nutrienți cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.

Cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens? Ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă - cum ar fi legumele și fructele. Acestea au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, tot felul de compuși care ne ajută să fim sănătoși și au un conținut mare de apă, așadar ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică”, a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.

Citește continuarea pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel