6 lecții de la Jane Fonda pentru o siluetă de invidiat. Cum se menține în formă la 83 de ani

Data actualizării: | Data publicării:

La 83 de ani, actrița Jane Fonda este într-o formă fizică de invidiat. Iată TOATE secretele ei.

Actrița în vârstă de 83 de ani a jucat în numeroase filme de-a lungul anilor, dar în prezent, toată lumea o cunoaște ca Grace Hanson, din serialul de succes Netflix Grace și Frankie, care tocmai a anunțat că urmează să lanseze și al șaptelea și ultimul sezon - devenind cea mai lungă serie originală din serviciul de streaming.

Când vine vorba de sănătate și fitness, Fonda nu renunță. Cartea ei despre antrenamente și colecția de DVD-uri de fitness au făcut senzație în anii 1980 și, deși a ajuns la onorabilă vârstă de 83 de ani, actrița își păstrează în continuare stilul de viață sănătos, dar și silueta.

 „Menținerea unei greutăți sănătoase, a inimii și a oaselor puternice prin exerciții fizice regulate este un ingredient major pentru o îmbătrânire de succes”, a declarat Jane Fonda pentru People în 2017.

A învins cancerul


Totuși, călătoria actriței către sănătate nu a fost întotdeauna ușoară. Ea a fost deschisă cu privire la luptele sale kilogramele și bulimia, care au fost un chin pentru ea din adolescență, până la 40 de ani. Și în 2019, a devenit sinceră și în legătură cu lupta ei cu cancerului. „Am avut cancer”, a dezvăluit ea pentru E! Știri. „Am fost un fan al soarelui”.

Ce anume face Jane Fonda pentru a rămâne puternică și sănătoasă la 83 de ani? 

 

1. Încă își face timp să facă mișcare.

Fonda face o plimbare lungă în fiecare zi și a devenit un fan al antrenamentelor de rezistență, yoga și schi fond. „Nu mă voi opri niciodată. Cel mai important lucru este să te miști, să rămâi activ. Asta fac și așa rămâi puternic. ””, a spus Fonda pentru Daily Mail .

O dietă sănătoasă te poate ajuta să scapi de anxietate și depresie. Ce spun cercetătorii /Studiu

„Prea mulți oameni renunță la exerciții fizice la un moment dat”, a spus actrița.

„Greșeala pe care o fac atât de mulți oameni este că, dacă nu pot face ceea ce au făcut odată, atunci nu mai fac nimic. Mare greșeală ”, a spus ea.

 „Putem permite diferitelor noastre infirmități să ne definească sau ne putem spune:„ Vreau să rămân independent cât mai mult posibil. Vreau să pot sta pe podea și să mă joc cu nepoții mei. Vreau să port cel puțin o parte din bagajele mele și să nu-mi ia 15 minute să cobor dintr-o mașină. ’”

Monica Bellucci, secretul siluetei, la 56 de ani. Actrița vrea să trăiască 150 de ani

Lili Sandu, probleme de sănătate din cauza dereglărilor hormonale: „Pre-menopauză la 29 de ani. Analizele îmi arătau că eu nu voi mai putea face copii”

 

În aprilie 2020, actrița a creat un videoclip TikTok cu rutina ei în timpul pandemiei.

 „Am făcut aceste genoflexiuni în închisoare”, a scris Fonda, în acord cu „9-5”, referindu-se la arestarea ei în urma protestelor împotriva schimbărilor climatice din Washington D.C.

@janefonda

Lots of amazing young people working beyond 9-5 to save the climate. I joined them & so can you! ##earthday ##9to5 ##FireDrillFriday

♬ original sound - zach justice

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

 

2. Și-a adaptat antrenamentele


De-a lungul anilor, Fonda s-a confruntat cu unele probleme de sănătate, dar asta nu a oprit-o să facă fitness.

 „Am un șold fals, un genunchi fals și am făcut o serie de intervenții chirurgicale la spate, așa că sunt un fel de jumătate metalic și jumătate bionic acum. Am osteoartrita și a intra și ieși dintr-o mașină este o provocare pentru mine", a declarat ea pentru Daily Mail în 2016.„ Dar mă simt norocoasă că am făcut mult fitness mai devreme în viața mea, deoarece înseamnă că sunt mai puternică acum.

Vedete diagnosticate cu diabet. Cum își țin boala sub control


Deoarece există multe exerciții pe care nu le mai poate face, ea face exerciții „care sunt mai sigure când ești mai în vârstă”, a spus ea pentru Healthy Living. "Merg pe jos. Ridic greutăți mai ușoare. Mă mișc mai încet. Dar continui să mă mișc. Menținerea corpului activ este absolut esențială. Dacă sunteți într-un scaun cu rotile, mișcați brațele. "

 


3. Crede în schimbările stilului de viață pe termen lung.

„Majoritatea dietelor se concentrează pe scăderea în greutate de pe cântar și aplică un comportament restrictiv temporar (și adesea nesănătos). Din păcate, acest scenariu ne pregătește să eșuăm ”, a explicat Fonda într-un videoclip pentru BeFit. În schimb, Fonda recomandă să aruncați cântarul  și să vă schimbați întregul stil de viață pentru a fi conștienți de sănătate, ceea ce include găsirea de prieteni sănătoși, stabilirea unei rutine  de antrenament, începerea zilei cu un mic dejun nutritiv - și permițându-vă să vă răsfățați cu o bucată de ciocolată din când în când.

 

4. Preferă să evite pensionarea

Mulți oameni se pensionează la 60 de ani, dar la 83 de ani, Fonda nu este pregătită să renunțe. 

„Am nevoie de un loc de muncă constant. Este greu să fii un actor mai în vârstă și să lucrezi regulat - oamenii uită că așa ne câștigăm existența ”, a declarat ea pentru Daily Mail. „Susțin alți oameni în afară de mine și trebuie să aduc bani. În plus, este distractiv. Nu aș fi crezut niciodată că la vârsta mea aș putea spune că lucrez prea mult pentru a-mi petrece timpul răsfățându-mă, dar sunt bucuroasă să spun că așa este. ”

 „Dacă mi-ai fi spus când aveam 20 sau 30 de ani că aș mai juca la 80 de ani într-un serial de genul (Grace și Frankie), aș fi spus:„ Ți-ai ieșit din minți ”. Nu credeam aș trăi atât de mult ”, i-a spus ea lui Ellen Degeneres. „În fiecare zi mă ridic și vreau să mă ciupesc. Mă simt foarte binecuvântată. ”

 


5. Doarme nouă ore în fiecare noapte.

Fonda este genul de persoană care merge „devreme la culcare” (adoarme la 21:30) și are o rutină de noapte destul de uimitoare. „Vezi, trăiesc singură. Nu am soț sau iubit, așa că pot să fac ce vreau. De obicei sunt în pat destul de devreme ", a declarat actrița pentru SELF. „Am un pat unde poți ridica capul și ridica picioarele. Știi, ca un pat de spital. Este o saltea foarte confortabilă. Așa că ridic capul și ridic picioarele și încep să mă uit la televizor. ”

Mihaela Bilic a dezvăluit DIETA pe care o urmează: „Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei”

6. Cea mai importantă lecție: Nu încearcă să fie perfectă.

„Este o bătălie pierdută și vei fi pur și simplu nefericit”, a spus Fonda pentru Healthy Living. „Anxietatea te va determina să faci lucruri precum să mănânci prea mult sau să bei prea mult sau altceva.”

În schimb, Fonda își direcționează energia în introspecție și caută relații semnificative cu ceilalți. „Meditez între 45 de minute și o oră în fiecare zi. Asta mă ține calmă”, a spus ea. „Încercarea de a fi intenționată cu privire la modul în care trăim, să rămânem interesați, să rămânem curioși, să acordăm atenție tinerilor, să cultivăm prietenii - cred că acest tip de lucruri sunt importante pentru a rămâne tineri.”

 


Jane Fonda este fiica legendarului actor Henry Fonda, dar inițial nu prea era interesată să calce pe urmele tatălui ei și a lucrat ca model după facultate. În cele din urmă, a îmbrățișat calea tatălui său și a urmat o carieră de actor foarte reușită,  care i-a adus două premii Oscar. Fonda a practicat balet până la 40 de ani, când s-a accidentat la un picior.
În anii 1970, majoritatea sălilor de sport erau destinate bărbaților. Jane Fonda deschis o sală de sport extrem de reușită pentru femei, apoi a publicat Cartea de antrenamente a lui Jane Fonda. Videoclipurile cu exercițiile vedetei au continuat să vândă în  peste 17 milioane de exemplare. Fonda a fost clasată pe locul 9 pe lista celor mai sexy  100 de femei din toate timpurile, în 2011. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel