WRS, nemulțumit de rezultatele Eurovision 2022: „Piesa Ucrainei nu e pe gustul meu”. Ce spune artistul despre scandalul voturilor

Data publicării:
WRS, foto Instagram
Descriere foto: WRS, foto Instagram

WRS, reprezentatul României la Eurovision 2022, spune că piesa Ucrainei nu este pe gustul său. 

WRS a obținut locul 18 în finala Eurovision 2022, un loc de cinste, am putea spune, dacă luăm în calcul faptul că România nu s-a mai calificat în finală de ani buni. În ciuda faptului că piesa Llamame a făcut senzație pe rețelele de socializare, votul din finală a fost unul sub așteptările artistului. O sală întreagă a cântat piesa, la Eurovision, alături de artistul român. 

Eurovision 2022 s-a încheiat cu un scandal de zile mari. Ucraina a fost câștigătoare, România pe locul 18, însă votarea este pusă acum la îndoială. TVR  auză organizatorii Eurovision că ar fi modificat voturile. Concret, cele 12 puncte ar fi trebuit să fie acordate Moldovei, și nu Ucrainei, așa cum s-a întâmplat. Înainte de a se anunța voturile, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a scos din concurs juriile a 6 țări, fără a da nume însă. Astfel, când a venit rândul României să voteze, punctajul a fost acordat de reprezentantul Eurovision de la Torino, și nu de Eda Marcus. 

TVR reclamă Eurovision. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Moldovei: Regulile au fost schimbate în timpul jocului

Mihai Trăistariu, prima REACȚIE după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: Dacă scoatem din ecuație războiul, Moldova ar fi câștigat Eurovision-ul

Horia Moculescu intervine în scandalul de la Eurovision 2022: „Ni s-au furat voturile. Este fals în acte”

Scandal EUROVISION 2022. Care sunt cele 6 țări cărora le-au fost eliminate voturile

Ce crede WRS despre piesa cu care Ucraina a câștigat Eurovision 2022


„E o piesă foarte interesantă. Piesa Ucrainei nu e pe gustul meu. E o piesă etnică, hip-hop etnică… Dar nu înțeleg ce spune. Băieții sunt foarte nice. Am vorbit puțin cu ei, dar, mna”, a spus WRS la Kiss FM.

Llamame a avut succes în toată lumea

Rezultatul obținut la Eurovision îl uimește pe artist, care spune că a primit un feedback pozitiv din toate colțurile lumii și că nu se aștepta să fie clasat atât de jos. 

„Eu am crescut în trei luni foarte mult cumva. Să ajung în Tel Aviv, în Barcelona, în Amsterdam… În Amsterdam cântau la unison. De atunci mi-am dat seama că o să fie groasă la Eurovision”, a spus WRS.

WRS, măcinat de depresie. Cum a depășit artistul cel mai negru moment din viața sa: Am învățat foarte multe lucruri despre mine

Referitor la scandalul voturilor, artistul s-a rezumat la a spune că ceva s-a întâmplat.

„Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Au făcut ei ceva”, a spus acesta. 

Publicul de la Eurovision cunoștea versurile melodiei sale

WRS a postat pe Instagram un video în care se poate auzi cum mulțimea cânta alături de el melodia llamame

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrei Ursu / wrs (@wrsandrei)

 

Rezultatele Eurovision 2022

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

România - reprezentată de WRS, cu melodia "Llamame" - s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Podiumul Eurovision este completat de Marea Britanie - reprezentată de Sam Ryder cu "Space Man" - 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu "SloMo" - 459 puncte.

În ordinea intrării în scenă, artiştii care au cântat în Finala Eurovision 2022 sunt: We Are Domi (Republica Cehă) cu "Lights Off", WRS (România) cu "Llamame", MARO (Portugalia) cu "Saudade, saudade", The Rasmus (Finlanda) cu "Jezebel", Marius Bear (Elveţia) cu "Boys Do Cry", Alvan şi Ahez (Franţa) cu "Fulenn", Subwoolfer (Norvegia) cu "Give That Wolf A Banana", Rosa Linn (Armenia) cu "Snap", Mahmood & Blanco (Italia) cu "Brividi", Chanel (Spania) cu "SloMo", S10 (Ţările de Jos) cu "De Diepte".

Au urmat Kalush Orchestra (Ucraina) cu "Stefania", Malik Harris (Germania) cu "Rockstars", Monika Liu (Lituania) cu "Sentimentai", Nadir Rustamli (Azerbaidjan) cu "Fade to Black", Jérémie Makiese (Belgia) cu "Miss You", Amanda Tenfjord (Grecia) cu "Die Together", Systur (Islanda) cu "Meo hakkandi sól", Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov (Republica Moldova) cu "Trenuleţul", Cornelia Jakobs (Suedia) cu "Hold Me Closer", Sheldon Riley (Australia) cu "Not The Same", Sam Ryder (Marea Britanie) cu "Space Man", Ochman (Polonia) cu "River", Konstrakta (Serbia) cu "In Corpore Sano", Stefan (Estonia) cu "Hope".

Spectacolul de la Torino a fost deschis cu piesa "Give Peace a Chance" a lui John Lennon.

Prezentatorii show-ului de la Torino au fost cântăreţul britanic Mika, Laura Pausini şi Alessandro Cattelan, fost prezentator X-Factor în Italia.

Câştigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului şi al publicului, care au avut ponderi egale, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel