TVR reclamă Eurovision. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Moldovei: Regulile au fost schimbate în timpul jocului

Data publicării:
Captură video youtube/ Eurovision Song Contest
Descriere foto: Captură video youtube/ Eurovision Song Contest

Televiziunea Română a oferit o reacție oficială, după scandalul voturilor de la Eurovision.

TVR a intervenit în scandalul de la Eurovision cu o opinie oficială. Aceștia reclamă faptul că votul dat de juriul României a fost modificat. Concret, cele 12 puncte ar fi trebuit să fie acordate Moldovei, și nu Ucrainei, așa cum s-a întâmplat. Înainte de a se anunța voturile, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a scos din concurs juriile a 6 țări, fără a da nume însă. Astfel, când a venit rândul României să voteze, punctajul a fost acordat de reprezentantul Eurovision de la Torino, și nu de Eda Marcus. 

“În cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. 

De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României.

Subliniem faptul că juriul național a urmărit spectacolul în urma căruia a votat în prezența unui notar și a respectat regulamentul impus de organizator. Reiterăm faptul că nici jurații, nici reprezentanții TVR, nu au fost anunțați, după a doua semifinală, de existența unor suspiciuni la adresa votului României.

Așadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator”, a transmis TVR, potrivit fanatik.

De asemenea, Televiziunea Română dă asigurări asupra faptului că vor fi luate măsuri.

“Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situaţiei”, au mai afirmat reprezentanţii TVR.

Ce spune TVR despre WRS, reprezentantul României

“În ciuda acestei situații ieșite din comun, reprezentanții României și-au meritat din plin participarea în finală, WRS a susținut un moment impecabil la fiecare apariție pe scenă, primind reacții foarte bune în sală, în mediul online sau la întâlnirile cu jurnaliștii”, a încheiat TVR comunicatul.

Citește și: Cezar Ouatu intervine în scandalul de la Eurovision: Mulțumim Ucraina și Moldova pentru puncte!

Mihai Trăistariu, prima REACȚIE după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: Dacă scoatem din ecuație războiul, Moldova ar fi câștigat Eurovision-ul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel