Legumele de toamnă care te ajută să slăbești. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Alexander Florescu, antrenor de fitness, a dezvăluit care sunt alimentele de sezon care ajută la pierderea în greutate.

A venit toamna, iar odată cu ea, a venit și sezonul perfect a mai multor legume, ideale pentru orice dietă și stil de viață sănătos. Alexander Florescu, instructor de fitness, ne-a dezvăluit pe ce alimente ar trebui să ne concentrăm atenția în această perioadă, pentru a obține cât mai mulți nutrienți sănătoși, dar și pentru un gust complex și delicios. De asemenea, specialistul ne-a oferit și o rețetă excelentă de piure de conopidă, garnitură pe care o poți pune alături de foarte multe surse de proteină.

„Conopidă, varză albă, roșie, dovlecei, fasole verde. Toate acestea ne ajută foarte mult într-un plan de nutriție sănătos și echilibrat. Eu tot timpul am găsit soluții de a le găti. De exemplu, când vine vorba de conopidă, putem face un piure, care este foarte bun. Se fierbe conopida, punem lapte de cocos sau de migdale, cu puțin parmezan și un cubuleț de unt și pătrunjel. Le amestecăm pe toate într-un blender și așa obținem un piure foarte gustos și îl putem mânca cu piept de curcan, doradă la grătar și e foarte sănătos.”, a declarat Alexander Florescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

VEZI și: Cum scapi complet de celulită. Trebuie să faci asta în fiecare zi: „Efectele se văd în 30 de zile” / VIDEO

Rețetă de smoothie sănătos, pentru dietă

Uneori, putem fi pe fugă dimineața, astfel încât să plecăm de acasă fără să savurăm micul dejun. Acest lucru este destul de greșit, sunt de părere mai mulți nutriționiști, iar pentru a se asigura că vei avea parte de o gustare plină de proteine, sățioasă și sănătoasă, Alexander Florescu ne-a oferit o alternativă excelentă, pe care o poți prepara în doar câteva minute.

„Și smoothie-ul e foarte bun și foarte sănătos. Pot să vă spun o rețetă. Avem nevoie de lapte de cocos, de migdale sau fără gluten, 250 de ml, punem 4-5 cuburi de gheață, o cupă de proteină, supliment, care nu conține carbohidrați și se absoarbe foarte repede, o banană, un pumn de afine sau de zmeură, 5 nuci, puțină scorțișoară. Așa avem un mic dejun sănătos și delicios. Dacă nu vrei să pui proteină, atunci poți pune banana, laptele, zmeura și afinele și scorțișoara și așa a ieșit un smoothie sănătos.”, a continuat acesta.

Citește și: Trei legume minune pentru orice dietă: „Sunt cheia procesului de slăbire”. Te ajută să slăbești mai repede / VIDEO

Nu e de acord cu restricția în diete

De asemenea, instructorul de fitness nu este de acord cu restricțiile alimentare în dietă, întrucât acest lucru te poate face să îți dorești și mai mult „alimentele interzise”. Trebuie, în schimb, să mănânci în mod conștient și în cantități reduse.

„Lista neagră nu există, contează cantitatea consumată. Eu nu sunt de acord cu strictețea meselor, ci cu echilibrul. Dacă ai astăzi poftă să mănânci un burger, îl mănânci, dar renunți la anumite sosuri, în loc de două chifle, mănânci doar una și, cu siguranță, vei avea rezultate bune. La fel e și cu pizza, ai mâncat 2-3 felii și gata. E bine să gustăm, nu să mâncăm în exces și atunci cu siguranță vom echilibra numărul caloric și vei avea rezultate.”, a continuat el.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel