Cel mai bun fruct pentru pierderea kilogramelor în plus. Are beneficii și asupra digestiei și sistemului imunitar

Data publicării:

Specialiștii au identificat un fruct valoros pentru dieta ta.

Pierderea în greutate în mod sănătos înseamnă să ai o dietă echilibrată și un plan de activitate fizică bine pus la punct, spun experții, iar un meniu zilnic plin de fructe și legume îți poate oferi energia necesară pentru a face aceste exerciții. Totuși, specialiștii au identificat un fruct ca fiind extrem de valoros, când vine vorba de pierdea kilogramelor în plus, notează shefinds.

Fructul dragonului, beneficii pentru siluetă

În timp ce există multe alimente bine cunoscute și favorabile pierderii în greutate, fructul dragonului este unul care nu primește prea multă atenție, însă ar trebui să fie cunoscut datorită gustului, versatilității și beneficiilor sale pentru sănătate, explică Richards, specialist. Aspectul său exterior roșu aprins și "exotic", deși este frumos, notează ea, poate fi "intimidant pentru majoritatea consumatorilor de fructe începători".

Dar, cu toate acestea, trebuie să știi că fructul dragonului este excelent pentru sănătatea intestinelor, spune ea, deoarece fibrele pe care le conține acționează ca un prebiotic. Un prebiotic hrănește bacteriile intestinale bune care reglează digestia, precum și multe procese importante din organism, inclusiv inflamația și sistemul imunitar. Există multe alimente bogate în prebiotice din care poți alege, iar fructul dragonului este o opțiune excelentă.

"Atunci când intestinul este sănătos și echilibrat, organismul este mai capabil să lupte mai bine împotriva bolilor și a virușilor", subliniază ea. „Adăugarea fructului dragonului la aportul de fructe este o modalitate excelentă de a ajuta la menținerea intestinului sănătos, de a promova o digestie mai ușoară, de a oferi energie și de a vă menține sătul pentru mai mult timp, toate acestea ajutând la pierderea în greutate. Fructul dragonului este, de asemenea, unic prin faptul că oferă o sursă bogată de fier de origine vegetală", adaugă ea.

Citește și: Anca Alungulesei dezvăluie alimentele care ard grăsimile: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”

Fructul dragonului susține sistemul imunitar

Best subliniază că antioxidanții din fructul dragonului pot, de asemenea, "acționa în organism pentru a-l scăpa de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi și de toxine". În caz contrar, spune ea, stresul oxidativ ar putea contribui la creșterea în greutate prin perturbarea procesului metabolic.

"Acești antioxidanți susțin, de asemenea, un sistem imunitar sănătos, promovând bunăstarea generală și ajutând potențial la eforturile de pierdere în greutate", adaugă ea. "În plus, conținutul ridicat de fibre al fructului poate crește senzația de sațietate și reduce aportul de calorii, sprijinind și mai mult gestionarea greutății." 

În ceea ce privește fructele și pierderea în greutate, Richards concluzionează că "cele mai bune alimente pentru a ajuta la o pierdere rapidă și sănătoasă în greutate sunt cele care sunt de dimensiuni mari, bogate în nutrienți, dar cu puține calorii".

VEZI și: De ce trebuie să prăjești pastele, înainte de fierbere. Trucul inedit dezvăluit de chef Joseph Hadad: „Pentru o aromă complexă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel