Varza, leguma-leac MIRACULOS. 10 beneficii pentru sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Varza, aliment minune. Foto Unsplash/ autor C Drying
Descriere foto: Varza, aliment minune. Foto Unsplash/ autor C Drying

Varza, poreclită și „medicamentul săracilor” în Evul Mediu, este o legumă ieftină cu numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care: 

Sunt mai multe soiuri de varză - verde, roșie, mov sau creață - care pot fi consumate crude, călite sau fierte! Faptul că e foarte ieftină și pentru că aduce numeroase beneficii i-au atras porecla de „medicamentul săracilor” în Evul Mediu. 

 

Iată 10 dintre beneficiile ei pentru sănătate:

1. Îmbunătățește digestia:


Conținutul său de fibre și apă poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos. Consumul de varză sub formă fermentată (varză murată) vă oferă, de asemenea, un stimulent al probioticelor, unul dintre cele mai bune lucruri pentru un sistem digestiv sănătos și un intestin.

 

2. Slăbire și dietă:


Cu doar 33 de calorii pe suta de grame, varza este bogată în fibre și conține zero grăsimi. Varza este recomandată frecvent persoanelor care doresc să slăbească, ba chiar există o cură de slăbire bazată pe ea - Dieta cu supă de varză – cu care slăbește 5 kilograme în 3 zile.  

 

3. Scade colesterolul:


Fibrele și substanțele sale nutritive din conținutul ei se leagă cu acizii biliari din intestin și se ajung în scaun, mai degrabă decât să fie absorbite în sânge. Dacă e consumată fiartă la aburi scade mai mult colesterolul. 

 

4. Crește imunitatea:


Varza este o sursă excelentă de vitamina C, atât de importantă, crucială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. O cană de varză crudă rasă conține 190% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel