Tendințele gastronomice din Dubai

Data publicării:

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un amestec divers de bucătării internaționale și bucătăria locală emirateană. Orașul găzduiește o serie de experiențe culinare, de la restaurante susținute de bucătari renumiți la nivel mondial, până la talentații Chefi autohtoni din Dubai, care prezintă cele peste 200 de naționalități ale orașului și diverse arome care se alimentează în bogata sa tapiserie culinară.

Lowe

Foto: Dubai Economy and Tourism

Lowe a fost în fruntea tendințelor globale ale conceptului ”de la fermă la masă” și a meselor sustenabile și este un pionier în promovarea utilizării produselor locale, de sezon. Ideologia locală a restaurantului se reflectă în experiența sa culinară contemporană și experimentală, în care mâncarea este gătită în mod natural, la foc. Bucătăria deschisă, care are un grătar cu cărbune, rotisor și cuptor cu lemne, celebrează frumusețea mâncărurilor rustice și accesibile, folosind tehnici tradiționale pentru a crea arome unice și delicioase. Lowe este, de asemenea, beneficiarul unei stele Green MICHELIN în 2022, acordată restaurantelor care excelează în practicile durabile din punct de vedere ecologic. Ca parte a comunității creative Nasab, Lowe oferă un mediu relaxat și primitor care combină umorul și nostalgia, oferind o experiență culinară care este atât delicioasă, cât și ecologică.

Mâncare de încercat:

“Yellow scrap curry”, care face parte din meniul săptămânal „nu deșeuri”, care utilizează coajă de ghimbir, tulpini de coriandru și capete de pește din alte feluri de mâncare pe parcursul săptămânii pentru a crea un curry parfumat și complex, fără deșeuri.

 

Boca

Foto: Dubai Economy and Tourism

Boca, situat în cartierul financiar din Dubai, este liderul în ceea ce privește mesele durabile și mâncarea locală. Acest restaurant european modern este puternic influențat de bucătăria spaniolă și se angajează să își aprovizioneze ingredientele la nivel local, precum și să sprijine fermierii și pescarii locali. Pe lângă eforturile sale locale de aprovizionare, Boca a implementat o serie de măsuri pentru a reduce deșeurile și pentru a funcționa în mod durabil, cum ar fi refuzul plasticului de unică folosință, efectuarea de audituri ale operațiunilor de bucătărie și bar și colaborarea cu parteneri care au aceleași opinii de-a lungul lanțului valoric. Restaurantul funcționează cu energie 100% regenerabilă și chiar și-a publicat primul raport de emisii de carbon pentru a detalia impactul său asupra mediului. Angajamentul lui Boca față de sustenabilitate ia adus recunoașterea Gault&Millau 2022 Emiratele Arabe Unite „Sustainable Kitchen of the Year”, iar recent a fost inclusă pe prestigioasa listă a celor mai bune 50 de descoperiri.

Mâncare de încercat:

“Garden in the Desert” – Sfeclă roșie locală, culeasă de cinci zile, plante native din deșert din Emiratele Arabe Unite (khobez, homaid, khansour murat), legume de sezon locale și regionale, piure de vinete coapte, coajă de pepene murat, ierburi locale și flori comestibile.

 

Paus

Foto: Dubai Economy and Tourism

Paus Café din Umm Suqeim este o cafenea de wellness la modă care face furori în scena alimentară durabilă din Dubai. Nu numai că oferă o gamă largă de opțiuni de cafea, ceai și sucuri, dar oferă și cursuri de wellness și tratamente de masaj. Cu interiorul său luminos și aerisit, curtea înverzită a cafenelei este locul perfect pentru relaxare și relaxare. Paus Café se angajează să utilizeze ingrediente durabile și din surse locale, sprijinind fermierii locali și promovând o filozofie de la fermă la masă. Această abordare a mesei sustenabile este reflectată în meniu, care include o felie de ulei de măsline de vanilie.

Mâncare de încercat:

Vinete catifelate de proveniență locală și orez ghee pufos

 

Moonrise

Foto: Dubai Economy and Tourism

Dinner in the Moonrise este o experiență culinară inovatoare, captivantă, care dă o nouă întorsătură tendinței. Situat pe acoperișul Eden House, un turn rezidențial din Dubai, Moonrise este un restaurant Omakase care oferă o experiență cu mai multe feluri de mâncare, cu ingrediente din Orientul Mijlociu și povești culinare. Condus de bucătarul Solemann Haddad, acest restaurant cu 12 locuri oferă vederi uluitoare ale orașului, inclusiv plaja Jumeirah și orizontul centrului orașului. Locația de pe acoperiș și concentrarea pe ingrediente și povești locale fac din Dinner in the Moonrise o experiență culinară captivantă, unică și de neuitat.

Mâncare de încercat:

Din acest meniu cu 11 feluri există o serie de feluri de mâncare remarcabile, cum ar fi ‘A Trip to Masafi’ care duce oaspeții într-o călătorie printr-o fuziune de Madai carbonizat, porumb dulce, mărar și sos Bzar

 

Seven Paintings

Foto: Dubai Economy and Tourism

Seven Paintings este un concept revoluționar de luat masa, care oferă o experiență unică, care combină povestea teatrală, iluzia și tehnologia grafică 3D de ultimă oră pentru a crea o călătorie culinară de neuitat. Condusă de artistul culinar și bucătarul de renume internațional, Omar Satwari, și de Executive Chef Daniel Sheperd, cina cu șapte feluri este însoțită de băuturi creative și prezintă o poveste spusă de Leonardo da Vinci și Mona Lisa, care îi duce pe oaspeți la o descoperire a lucrărilor lui. marii maeștri ai artei, precum Michelangelo, Banksy, Pablo Picasso, Jackson Pollock, Andy Warhol, Salvador Dalí și Vincent van Gogh, toți prezentați pe masă cu imagini spectaculoase și delicii culinare artistice.

Mâncare de încercat:

Fiecare fel de mâncare fiind inspirat de un pictor apreciat diferit, fiecare fel de mâncare este de neratat, dar un favorit popular este Picasso, care este o salată de fructe de mare acoperită cu un imprimeu comestibil de "weeping woman"

 

La Nena

Foto: Dubai Economy and Tourism

La Nena oferă vizitatorilor un concept avangardist care combină o experiență confortabilă de cafenea cu un studio de design interior și un spațiu comercial. Interiorul intim și cald al cafenelei, cu texturi naturale și tonuri pământii, cufundă vizitatorii într-o atmosferă liniștită și relaxantă. Situată în cartierul industrial creativ din Dubai, La Nena Coffee oferă o gamă de cafele și produse de patiserie delicioase, alături de colecții de interioare decorative ale mărcii sale soră La Nena Home. Sensibilitatea de design a cafenelei este evidentă în toate aspectele, de la suprafețele interioare și mobilierul până la vesela folosită pentru servire. Materialele cu suprafață solidă semnăturii cafenelei sunt realizate manual de artizani locali din regiunea Galiția din Spania, creând suprafețe naturale și fără sudură care se îmbină fără efort într-una singură.

Mâncare de încercat:

Renumit pentru cafeaua lor artizanală, meniul simplist oferă o gamă de preparate preferate cu cofeină, cum ar fi latte-ul spaniol indulgent.

 

3FILS

Foto: Dubai Economy and Tourism

3FILS este un restaurant din Dubai, care a luat cu asalt scena culinară. Fondat în 2016, restaurantul este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare a bucătăriei asiatice. Echipa din spatele 3FILS trăiește printr-o atitudine îndrăzneață care îi diferențiază de alte restaurante. Ei se străduiesc să ofere o experiență unică care spune o poveste cu fiecare mușcătură. Cu locația sa lângă port, 3FILS oferă mese în stilul comunității, încurajând oaspeții să împărtășească și să socializeze în timp ce se bucură de mâncăruri asiatice cu o întorsătură. Angajamentul restaurantului de a folosi doar cele mai proaspete ingrediente și atenția la detalii a dat roade, 3FILS figurează în primele cinci premii ale celor mai bune 50 de restaurante din MENA timp de doi ani consecutiv.

Mâncare de încercat:

Popularul lor Wagyu Don, făcut cu muschi A5 Wagyu, sos dulce thailandez de trufe, sudachi, trufe,

orez sushi și ulei de trufe

 

Mimi Kakushi

Foto: Dubai Economy and Tourism

Mimi Kakushi emană glamour și eleganță vechi. De la zona de relaxare curbată elegantă până la amestecul de mobilier șic și plafonierele suspendate cu ciucuri, decorul este un vis pentru iubitorii de retro. Mâncarea este la fel de orbitoare ca și decorul, cu mâncăruri delicioase precum Wagyu gyoza și caracatița robata. Codul negru și ghiveciul de orez Kagoshima Wagyu sunt comenzi obligatorii și acolo sus, cu cele mai bune din Dubai. Cu atmosfera lui James Bond și șic-ul lui Osaka din anii 1920, Mimi Kakushi este unul dintre cele mai populare restaurante din Dubai, în conformitate cu tendințele globale de mese retro.

Mâncare de încercat:

Gyoza de cod negru și creveți cu sos miso cu citrice

 

Torno Subito

Foto: Dubai Economy and Tourism

Torno Subito, creația celebrului bucătar Massimo Bottura, este o felie de glamour retro italian chiar în inima Dubaiului. Cu locația sa uimitoare pe plajă și atmosfera relaxată din anii 1960, acest restaurant cu o stea Michelin este o vizită obligatorie pentru oricine caută o evadare din agitația vieții moderne. Oaspeții pot lua masa pe plajă, înconjurați de vederi frumoase ale Golfului Arabic. Meniul este o sărbătoare a aromelor italiene clasice, cu o întorsătură jucăușă care cu siguranță va surprinde și va încânta mesenii.

Mâncare de încercat:

Seppia e peperoni, salata tagliatelle de sepie, dressing de hamsii, lamaie de Sorrento, ardei gras rosu si pudra de rosiia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Editor Team | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel