Gordon Ramsay: TOP trei destinații culinare. Unde a găsit cea mai bună mâncare din lume: „M-am îndrăgostit. A fost chiar peste așteptări"

Data actualizării: | Data publicării:
Gordon Ramsay, foto Facebook
Descriere foto: Gordon Ramsay, foto Facebook

Gordon Ramsay a dezvăluit care sunt cele trei destinații preferate, în materie de gastronomie. 

Gordon Ramsay: "Departe de capcanele turistice, mâncarea a fost chiar peste așteptări"

Gordon Ramsay a fost invitat în cadrul podcastului realizat de YouTuberul Cho Seung-yeon. Aflat într-o scurtă vizită în Seul, celebrul bucătar a vorbit despre preferințele sale culinare, dar și despre destinațiile în care consideră că a mâncat cel mai bine. 


Într-un interviu intitulat "Gordon Ramsay on UK food's terrible reputation" (Gordon Ramsay  despre teribila reputație a mâncărurilor din UK), cei doi au vorbit despre mai multe subiecte, de la secretele bucătarilor celebri până la recomandări pentru a găsi mâncare bună în Londra.

Ramsay dezvăluie că adoră  bucătăria indiană, și că chicken tikka masala este una dintre mâncărurile preferate din Marea Britanie, la fel ca și mâncarea jamaicană. Mai mult, el îi îndeamnă pe turiști să viziteze Notting Hill, "o zonă cu adevărat interesantă".

Topul destinațiilor preferate, din punct de vedere culinar

La un moment dat, Cho l-a întrebat pe Ramsay: "Care ar fi, după părerea dumneavoastră, destinația culinară nr. 1?". Iar Ramsay, care a câștigat un total de 18 stele Michelin de-a lungul carierei sale, a numit trei destinații:

Destinația nr. 1: Laos. "Am ieșit recent din Laos", a spus el. "Întorcându-mă în provincie și petrecând timp în mediul rural, departe de capcanele turistice, mâncarea a fost pur și simplu ieșită din comun."


Destinația nr. 2: Vietnam. "Mâncare grozavă. M-am îndrăgostit. O abordare atât de umilă a mâncării incredibile", a spus el.


Destinația nr. 3: Spania. Sau, mai exact, Madrid. "Sunt atât de multe lucruri interesante care se întâmplă și în Madrid", a spus el.

 

"Am ocazia să-mi provoc papilele călătorind în toată lumea și găsind cele mai bune locații", a adăugat Ramsay . "Dar, da, Laos. Frumos."

Laos - o țară din Asia de Sud-Est care se învecinează cu Myanmar, Vietnam, Thailanda, Cambodgia și China - este poate cel mai bine cunoscută pentru larb (scris alternativ "laap", o salată de carne), tam muk muang (o salată de papaya verde) și orez lipicios.

 Laos are cel mai mare consum de orez pe cap de locuitor din lume. În medie, se consumă anual 377 de kilograme de orez  pe persoană. 

În plus, Institutul Internațional de Cercetare a Orezului a numit Laos un "paradis al colecționarilor", deoarece are unul dintre cele mai ridicate grade de biodiversitate a orezului din lume.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel