Singurele trei alimente pe care ar trebui să le mănânci noaptea. Nu îngrașă și te ajută să dormi mai bine

Data actualizării: | Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Cercetările par să sugereze că nu contează doar ce mănânci, ci și când mănânci. Mâncatul târziu în noapte a fost asociat cu rate mai mari de obezitate, chiar și atunci când toți ceilalți factori sunt controlați.

Nina Vujović, cercetător în cadrul Programului de cronobiologie medicală de la Brigham and Women's Hospital, a ajutat la conducerea unui astfel de studiu pe această temă. "Am descoperit că a mânca cu patru ore mai târziu face o diferență semnificativă pentru nivelul de foame, pentru modul în care ardem caloriile după ce mâncăm și pentru modul în care stocăm grăsimile", a declarat ea pentru Harvard Health Publishing în 2022, potrivit Bestoflifeonline. 


Totuși, ce e de făcut dacă ești flămând la sfârșitul zilei?


Janine Bowring, ND, medic naturopat și creator de conținut, a împărtășit recent pe TikTok că există doar trei alimente pe care ar trebui să le mănânci noaptea și care nu vor avea un impact negativ asupra greutății sau sănătății tale. De fapt, acestea vin cu beneficii majore pe care probabil că nu vrei să le ratezi. Citește mai departe pentru a afla care sunt gustările ei preferate pentru noaptea târziu.

@j9naturally 3 Best Foods to Eat in the Evening Dr. Janine provides valuable insights into the best food choices for evening consumption. She emphasizes the impact of eating after sunset, particularly late at night, on melatonin and thyroid hormone secretion. If one must eat during this time, Dr. Janine recommends incorporating nuts such as almonds, macadamia nuts, and hazelnuts into their diet. Additionally, she suggests including seeds like tahini and sunflower seeds. Lastly, Dr. Janine highlights the benefits of golden milk made from nut milk, turmeric, and cinnamon as a favorable option for evening meals. Follow for more natural health tips. #nutrition #leptinresistance #circadianrhythm #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

 


De obicei, cel mai bine este să evitați să mâncați târziu în noapte, spune Bowring.


Studiul lui Vujovic a constatat că mâncatul mai târziu în timpul serii poate avea efecte semnificative asupra foamei, datorită modului în care influențează hormonii care reglează apetitul, leptina și grelina. În special, echipa ei a aflat că nivelurile hormonului leptină, care semnalează sațietatea după ce mănâncă, au scăzut în cele 24 de ore după ce a mâncat mesele de noapte.


În postarea sa recentă de pe TikTok, Bowring este de acord că mâncatul la ore târzii poate "da peste cap semnalizarea leptinei" și adaugă că "poate, de asemenea, să vă modifice secreția de hormoni tiroidieni". Ea notează că acest lucru "poate duce la creșterea în greutate și vă poate afecta somnul, deoarece nu puteți secreta melatonina adecvată dacă nivelul glicemiei este prea ridicat".
De aceea, în general, ea spune că este mai bine să evitați gustările târzii: "Știm că mâncatul târziu în noapte nu este ceea ce recomand".

 

 


Nucile sunt un aliment ideal de consumat înainte de culcare

 

Dacă plănuiți să luați o gustare seara târziu, este important să alegeți cu grijă acea gustare. Bowring recomandă să mâncați o mână mică de nuci - în special migdale, nuci de macadamia sau alune. Acestea sunt "toate grozave pentru că vă oferă un pic de proteine și, de asemenea, grăsimi sățioase, astfel încât nu vă va fi foame înainte de culcare", explică ea.


Potrivit Clinicii Mayo, există mai multe moduri în care încorporarea nucilor într-o dietă sănătoasă poate îmbunătăți sănătatea inimii și sănătatea generală. "Cercetările au descoperit că un consum frecvent de nuci scade nivelurile de inflamație legate de bolile de inimă și de diabet", explică experții lor.


Mai exact, nucile pot îmbunătăți sănătatea arterelor, pot reduce inflamațiile legate de bolile de inimă, pot reduce riscul de formare de cheaguri de sânge, pot scădea riscul de hipertensiune și pot scădea nivelul "colesterolului rău".

 

 

 

Semințele sunt o altă gustare sănătoasă de noapte.

În continuare, Bowring recomandă să mâncați semințe dacă simțiți nevoia să luați o gustare înainte de culcare. Acestea sunt similare nucilor în ceea ce privește profilul lor nutrițional: bogate în fibre, grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și multe altele.


Medicul naturist notează că semințele de tahini sau de floarea-soarelui pot fi deosebit de benefice, deoarece acestea sunt "încărcate cu minerale și pot ajuta la somn".


A fi atent la mărimea porțiilor vă poate ajuta să vă bucurați de aceste alimente bogate în calorii și nutrienți fără a depăși un aport caloric zilnic sănătos.

 

Laptele „auriu” este băutura de noapte preferată a lui Bowring.


În cele din urmă, Bowring spune că băutul "laptelui de aur" seara poate fi benefic înainte de culcare. Acesta este, de obicei, un amestec făcut în casă de lapte vegetal, turmeric și alte condimente.


"Îmi place laptele meu de aur, făcut cu turmeric, scorțișoară și laptele meu de nuci", spune ea, menționând că, de obicei, folosește lapte de migdale pentru rețeta proprie.


"Încălziți-l și beți asta chiar înainte de culcare. Este fantastic pentru un somn minunat, are acele beneficii de frumusețe ale antioxidanților din turmeric (pe care îi iubesc și eu) și este un puternic antiinflamator", spune ea.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel