Sfat de călătorie: Băile Govora, cea de-a doua stațiune din Europa cu ape bromurate și iodurate. Beneficii pentru sănătate

EXCLUSIV

AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa Destination, a realizat, în exclusivitate pentru cititorii Spectacola, o scurtă analiză a beneficiilor aduse de o vizită la Băile Govora.

„La Băile Govora se întâlnesc multe din apele bromurate și iodurate, de aceea este considerată cea de-a doua stațiune din Europa ce deține astfel de ape. Turiștii vor găsi aici cel mai curat și benefic aer pentru sănătate deoarece este singura stațiune balneară din România care are raportul 1 la aeroionii pozitivi și negativi.


Apele de la Băile Govora sunt benefice și folosite foarte mult în tratamentele din bază și pentru că au o compoziție chimică diferențiată, cum sunt:


- Ape sărate iodurate
- Ape sulfuroase foarte concentrate
- Ape hipotone
- Ape calcice și magnezice

Sfat de călătorie: Drumeție inedită pe munte, în șaua cailor


Stațiunea Băile Govora este situată în apropierea localității Râmnicu – Vâlcea și este căutată de turiștii care doresc să se trateze asupra celor mai cunoscute afecțiuni, cum sunt:


- Afecțiuni respiratorii
- Afecțiuni O.R.L
- Afecțiuni ale aparatului locomotor
- Afecțiuni asociate

Sfat de călătorie. MINUNEA naturii: Traseu spre Lacul vulturilor


Turiștii caută următoarele proceduri în urmă consultului dat la medicul balneolog din stațiune pentru a se trata la afecțiunile ce se doresc a fi vindicate,fiind următoarele:


- Băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase
- Băi cu bioxid de carbon
- Împachetări cu nămol cald
- Pneumoterapie
- Inhaloterapie
- Kinetoterapie
- Masaj

Sfat de călătorie: Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România


Turiștii doritori de vizitarea atracțiilor stațiunii își pot petrece timpul în căutarea tezaurelor neolitice, vestigiile dacice și romane, sau chiar necropole paleocreștine.
De asemenea se poate admira formele de vegetație și relief de către turiști cum sunt dealurile îmbrăcate de pădurile de pini, fagi, stejari.


Pentru turiștii iubitori de călătoriile pelerine la mânăstiri, ei au un mare prilej când ajung în stațiune deoarece la Băile Govora se găsesc multe mânăstiri precum Mânăstirea Govora, Mânăstirea Surpatele, Mânăstirea Horezu, Mânăstirea Cozia ce sunt deschise permanent pentru creștinii turiști.

Sfat de călătorie. Sângeorgiu de Mureș: Nămolul și apele sărate, beneficii uriașe pentru sănătate


Medicii balneologi recomandă turiștilor care ajung în această stațiune balneară să practice cât de multe plimbări în aer liber deoarece calitatea aerului este foarte benefică sănătății, pe cât posibil în această perioadă pandemică”.

 

AnneMarie Iliescu, blogger la Your Spa DestinationGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 18 oct 2021, 20:04 | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience