Sculptorul care a petrecut 25 de ani pentru o operă de artă. Cum arată peștera transformată într-o „casă de locuit”

Data actualizării: | Data publicării:

Un artist a petrecut 25 de ani la o lucrare. El a transformat o peșteră într-o „casă de locuit”.

Artistul Ra Paulette și câinele său au petrecut peste două decenii departe de lumea exterioară, creând opere de artă din nisip de gresie în deșerturile din nordul New Mexico, SUA.

Vezi și: Cum s-au cunoscut Adina Halas și Carmen Brumă. Se știu de 26 de ani: „Din momentul acela, prietenia noastră s-a dezvoltat foarte frumos” / VIDEO

Artistul și-a dedicat tot timpul să sculpteze cele mai complicate și delicate desene în pereții peșterilor, transformându-i în artă.

După un sfert de secol petrecut modelând nisipul de gresie, a fost în cele din urmă pregătit să-și dezvăluie lucrarea, care nu este nimic mai puțin decât o capodoperă excepțională.

Comentând asupra timpului petrecut asupra lucrării, el a spus: "Când faci ceva ce iubești și ești atras de asta, vrei să faci acel lucru tot timpul.", notează Unilad.

A numit procesul de creație a artei sale "dansul săpării", și nu este un secret pentru nimeni, după ce a văzut imaginile, de ce a durat atât de mult ca Ra să se facă văzut.

Vezi și: Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Inspiratia pentru pereții sculptați ai peșterii vine de la lumina naturală care strălucește în interior pe tot parcursul zilei.

El speră că, atunci când oamenii se uită și apreciază lucrarea sa, vor găsi "măcar un moment sau o perioadă de timp în care au avut o înțelegere mai profundă a lor înșiși și a vieții".

Pentru multă lume este greu de crezut că Ra ar fi singurul care a investit atât de mult timp și energie într-un asemenea proiect pretențios, însă nu este chiar așa.

Vezi și: Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Angelo Mastropietro a cheltuit aproape 200.000 de lire sterline pentru a transforma o peșteră de 250 de milioane de ani în casa sa. Și să crezi sau nu, peștera are aceeași mobilier și facilități pe care le-ai găsi în oricare altă locuință.

După ce a petrecut 1.000 de ore la acest proiect, a fost inclusă o bucătărie funcțională, dormitor, apă curentă, încălzire subterană și internet.

 

Peștera pe care acesta a luat-o în lucrare se află în Regatul Unit și este unul dintre cele mai ambițioase proiecte artistice din ultima perioadă. Tehnica lui nu este una simplă, iar migala aferentă proiectului lui i-a luat mai bine de câțiva ani de zile.

Vezi și: Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”

O poți găsi în Wyre Forest, Worcestershire, și el a numit-o Rockhouse Retreat.

După ce a locuit în Australia și a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în 2007, el a decis să-și toarne „suferința” în noul proiect pe care l-a cumpărat inițial pentru 62.000 de lire sterline.

Cu toate că sculptorul este de origine americană, acesta a preluat proiectul din Regatul Unit în urmă cu mulți ani, transformând-o într-o adevărată operă de artă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel