Rețetă de dietă. Mihaela Bilic și salata ”cu de toate”: Combinați ce vă place

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Mihaela Bilic a prezentat câteva gustări rapide și sănătoase, în combinații pline de culoare și nutrienți.

”Mi-am propus să vă arăt că putem să facem mâncare colorată, sănătoasă, echilibrată, nutritivă, din lucrurile pe care le avem fie prin frigider, fie pe care le găsim la magazin.

Și atunci, fie că e vorba de pauza de prânz sau masa de seară, cum putem să mâncăm sănătos și să facem ceva rapid, astăzi o să aflați”, și-a început Mihaela Bilic, prezentarea rețetelor rapid, într-un video postat pe contul de socializare.

”Care sunt vedetele din meniul de astăzi? Miniconservele de legume. De fapt avem cereale și leguminoase, pentru că avem miniconservă de fasole, de porumb, de quinoa, și nu în ultimul rând, de năut.

Ce facem cu ele? Sunt doze mici, doze unice și le mâncăm ca atare, ca gustare, fie, dacă nu, dăm culoare și gust oricărui preparat pe care îl avem la îndemână”, a mai spus nutriționistul.

Care sunt cele mai rapide mâncăruri, dar mai ales, sănătoase


”Am să încep cu un preparat pe care noi, românii, l-am cam uitat: salata orientală.

Am fiert cartofii, i-am tăiat, am să pun praz, nu ceapă și știți de ce? Prazul este mai blând pentru intestinele noastre. Bine-înțeles măsline, din belșug că avem în ele Omega 9, și cu ce anume o îmbunătățim? Cu o conservă de năut, bobițele vor da și ele altă consistență.

Și dacă tot am început cu preparatele hrănitoare, bogate în carbohidrați, haideți să vorbim puțin și despre orez.

Pentru cei care preferă să mănânce fără gluten, orezul este alegerea perfectă”, a spus Mihaela Bilic.

Care este problema cu cerealele și cu leguminoasele boabe


”Conțin proteină, însă toate proteinele vegetale sunt proteine de calitatea a doua, fie le lipsește aminoacidul lizină, fie metiolina. Din cauza aceasta foarte multe culturi au combinat cerealele cu leguminoasele boabe ca să rezulte niște feluri de mâncare complete și cu toți aminoacizii esențiali prezenți”, a subliniat nutriționistul.

Mai departe, acesta a trecut la un alt fel de mâncare, la fel de ușor de realizat.

”Haideți să ne ocupăm puțin și de paste. Adaug în ele ton în conservă, două lingurițe de pastă de măsline și, bine-înțeles, niște rondele de măsline. O să adaug o conservă de porumb dulce.

În supa-cremă de roșii o să punem niște quinoa, care este tot o formă de cereală, o cereală specială din America de Sud care nu are gluten.

Și dacă tot vorbim de quinoa, să inventăm un fel de mâncare cu ea. Niște fasole verde și ardei roșu, pentru că este dulce. 

Am avut supă, am avut fel principal, ce spuneți de un sandwich făcut cu avocado, somon și, bine-înțeles, un pic de culoare, totul într-o lipie.

Și dacă tot vorbim de sandwich-uri, vă prezint sandwichul meu cu greutate. Luăm o frunză de salată iceberg și punem șuncă și puțină cremă de brânză. Completăm cu un pic de carbohidrați, adică boabe de fasole neagră”, a mai spus nutriționistul.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel