Partea corpului pe care NU trebuie să o speli NICIODATĂ în duș

Data actualizării: | Data publicării:
pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Dermatologii atrag atenția că o anumită parte a corpului nu ar trebui spălată sub duș niciodată. Iată motivele.

Pare ceva natural să te speli pe față în timp ce ești la duș. La urma urmei, este genul de loc în care îți atingi numeroase obiective, de la epilarea părului de pe picioare până la spălarea părului. Cu toate acestea, dermatologii atrag atenția că spălarea feței la duș trebuie evitată din mai multe motive.

Două surori gemene împart același bărbat. Cum au ajuns să facă totul la unison/ FOTO

Îți deshidratează tenul

În primul rând, cantitatea prea mare de apă venită de la jetul dușului ar putea duce la pierderi majore de umiditate, care ne pot face rău pielii de pe față. „Pielea feței, la fel ca toată pielea, poate deveni prea uscată dacă există prea mult contact cu apa”, a declarat pentru Marie Claire dermatologul  Dr. Hadley King.

Dieta pentru tinerețe fără bătrânețe. Acestea sunt alimentele care promit longevitatea

Dr. Justine Hextall, consultant dermatolog, este de aceeași părere. Potrivit expertului, cu cât petreceți mai mult la duș, cu atât sunt mai mari șansele să vi să usuce pielea. „Factorii naturali de umiditate precum ceramidele, acizii grași și uleiurile ajută la menținerea nivelului de umiditate în piele”, a explicat dr. Hextall pentru  Woman Health. „Problema este că sunt solubile în apă - așa că dacă îți ții fața sub duș timp de 10 minute, le-ai putea spăla și pe ele, literalmente”.

Secretul siluetei lui Carmen Brumă. Regula de la care nu se abate niciodată: Una dintre problemele alimentației noastre este lipsa diversității

 

Apa fierbinte, dușmanul pielii


În al doilea rând, apa de la duș este adesea prea fierbinte, nu numai pentru pielea feței, ci și pentru întregul corp. „S-ar putea să ne placă dușurile fierbinți, dar nu sunt benefice pentru piele”, a declarat pentru Well + Good dr. Joshua Zeichner, MD,  dermatolog. „Apa fierbinte poate înlătura uleiurile de pe piele, ducând la uscăciune, iritații și inflamații”, a explicat el. Potrivit doctorului King, dușul cu apă fierbinte poate duce chiar la spargerea capilarelor. „Trei reguli generale pentru duș: să nu fie prea lung, prea fierbinte și nici prea frecvent”, a declarat acesta pentru  Marie Claire.

Leacul băbesc folosit de Adela Popescu după ce a născut. Cu ce problemă s-a confruntat vedeta: „Umblam cu varză în sutien”/ FOTO

 În schimb, experții recomandă să ne spălăm pe fața în chiuvetă, deoarece avem mai mult control asupra lucrurilor. 

Dermatologul Dr. Elizabeth Tanzi a declarat pentru The Gloss, că apa rece este cea „mai bună pentru pielea delicată”.

 

A mâncat doar fructe timp de 29 de ani. Incredibil cum arată acum femeia/ FOTO

Dieta FAST FOOD. Mihaela Bilic dezvăluie cum poți slăbi mâncând orice poftești



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel