Mihaela Bilic, truc simplu pentru a slăbi după masa de sărbători: „Este o chestiune pe care v-o recomand”

Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este cea mai simplă cale de a da jos kilogramele acumulate de sărbători. 

Potrivit medicului, după mesele bogate de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Putem să ne resetăm organismul prin alimentație ușoară și multă histratare.

„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.

Leguma minune în sezonul rece. Mihaela Bilic: „Este prietena siluetei. Stimulează sistemul imunitar și sporește rezistența la stres și oboseală”

 

„Atenție! Chestiunea cu 3 mese pe zi și două gustări este recomandată doar copiilor în creștere”

 

Mai mult, medicul atrage atenția că adulții trebuie să reducă numărul meselor dintr-o zi, dacă vor să slăbească. 

„După orice abuz, cea mai sigură cale de a ajuta organismul este să nu mănânci. Dacă am mâncat astăzi foarte mult, hai să începem mâine dimineață cu o cafea și să mutăm prima masă a zilei undeva după prânz ca să îi dăm organismului posibilitatea să își revină. Nu este greșit nici să mâncăm de două ori pe zi, ca adult. Atenție! Chestiunea cu 3 mese pe zi și două gustări este recomandată doar copiilor în creștere. Maturitatea, din punct de vedere alimentare, se dobândește în momentul în care, timp de cinci ore, între mese, nu mănânci absolut nimic. Deoarece, care este principala noastră cauză pentru îngrășat? Ronțăitul! Noi nu ne îngrășăm din ciorbă și tocăniță, din mâncare gătită, ci ne îngrășăm din toate aceste produse. 
Și dacă tot vorbim despre excese, trebuie să înțelegem să simpla mișcare, statul la aer, simplul mers, faptul că ne ridicăm de la masă și schimbăm puțin atmosfera și mediul este benefic. Natura ne încarcă cu un alt tip de energie”, a mai spus medicul. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 02 ian 2022, 14:06 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience