Mihaela Bilic dezvăluie secretul tinereții fără bătrânețe: „Conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video Youtube
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video Youtube

Mihaela Bilic a dezvăluit cum putem avea permanent o piele tânără și elastică. 

Toată lumea își dorește să descopere secretul tinereții fără bătrânețe și, dacă până acum eram obișnuiți să întâlnim această zicală doar în basme, ei bine, se pare că Mihaela Bilic spune că ea există și în realitate. Mai mult, este în alimentele pe care e posibil să le întâlnim zilnic în bucătărie și despre care să nu știm că sunt capabile să facă minuni. Concret, colagenul este „rețeta” unui trup permanent tânăr, iar celebrul medic nutriționist a dezvăluit care sunt principalele surse ce-l produc. 

„Colagenul, secretul tinereții fără bătrânețe. Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi.”, spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Chipsurile, dăunătoare pentru organism. Avertismentul nutriționiștilor: „Nici măcar nu conțin cartofi. Au substanțe dăunătoare organismului”

Tot ce trebuie să știi despre colagen

Colagenul este produs exclusiv din produsele pe bază animală, spune Mihaela Bilic, motiv pentru care trebuie să facem constant demersuri în acest sens, pentru a-l stimula. Mai mult, există și câțiva factori care duc la degradarea sa, unii dintre ei fiind imposibil de controlat. 

„Ce trebuie să știm despre colagen? Este o proteină formată din 19 aminoacizi. Se găsește exclusiv în produsele de origine animală și nu se dizolvă în apă. Colagenul din corpul uman se află într-un proces continuu de degradare și remodelare, în fiecare zi se sintetizează 100 g colagen nou.

Care sunt factorii care afectează producția de colagen? În primul rând îmbătrânirea, sinteza de colagen scade cu 1% pe an, începând cu vârsta de 20 ani. Alți factori negativi: expunerea excesivă la soare, fumatul și abuzul de alcool, poluarea și stresul. La fiecare 10 ani femeile pierd aproape 10% din densitatea osoasă și 7% din elasticitatea și grosimea pielii.”, continuă medicul nutriționist. 

VEZI și: Leguma minune pe care o poți consuma primăvara. Bilic: „Este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer”

Secretul tinereții fără bătrânețe

În final, Mihaela Bilic mai oferă câteva sfaturi esențiale pentru persoanele care-și doresc să aibă parte de o piele fermă și elastică pentru cât mai mult timp. Dacă respecți aceste sfaturi simple, veți avea avea parte, cu siguranță, de o tinerețe fără bătrânețe, promite Mihaela Bilic. 

„Alimentația zilnică asigură un aport suficient de aminoacizi necesari producției de colagen. Indiferent că mâncăm proteine animale sau vegetale, din carne, pește, ouă, brânză, cereale, leguminoase boabe și oleaginoase putem sintetiza colagen. Ce ne trebuie este un catalizator pentru această reacție, un element care să stimuleze producția internă. Cine este el? Siliciul! Există suplimente cu siliciu stabilizat sub formă de acid ortosilicic care activează enzimele cheie generatoare de colagen. Aceste suplimente sunt 100% vegane și nu conțin colagen, ci protejează propriul colagen prin neutralizarea factorilor oxidativi care îl distrug. Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de siliciu, care să mențină sinteza naturală de colagen la cote înalte!”, a mai spus aceasta. 

VEZI și: Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel