Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video Youtube
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video Youtube

Mihaela Bilic a dezvăluit care este cel mai valoros aliment pe care trebuie să-l integrăm în orice dietă.

Există extrem de puține alimente pe care le putem consuma oricând ne dorim și în ce cantități vrem, fără a fi predispuși la acumularea kilogramelor în plus. Totuși, Mihaela Bilic spune că un aliment minune, întâlnit des pe mesele românilor, poate avea beneficii uimitoare asupra siluetei. Este vorba despre brânza proaspătă de vaci, care, indiferent de procentul de grăsime pe care îl conține, trebuie să fie integrată într-o cură de slăbire. 

„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede. Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit", spune Mihaela Bilic, potrivit click!

Citește și: Câtă carne ar trebui să mănânci într-o săptămână. Bilic: „Atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura”

Brânza de vaci, benefică în orice dietă

Așadar, brânza proaspătă de vaci este recomandată de medicul nutriționist pentru toate persoanele care vor să piardă în greutate. Nu doar Mihaela Bilic susține asta, ci și studiile, spune ea. Mai mult, nu este important producătorul sau procentul de grăsime, așa cum este în cazul altor alimente. 

„Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate- indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, mai adaugă nutriționistul.

VEZI și: Dieta cu de toate. Mihaela Bilic: „Greșim grav. Putem și trebuie să mâncăm din toate”

Fastingul intermitent, o variantă pentru persoanele care vor să slăbească

O altă alternativă pentru cei care își doresc să piardă în greutate este și postul intermitent sau fastingul, extrem de des întâlnit în ultima vreme și la noi în țară. Mihaela Bilic susține că există doar avantaje pentru care să urmezi acest stil de viață, iar pe lângă faptul că te vei trezi cu mai puține kilograme, organismul va avea și el de profitat.

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit ciao.

Te-ar putea interesa și: Intoleranțele alimentare. Mihaele Bilic: „Nu cunoaștem sistemul imunitar, nu știm să diagnosticăm microbiota intestinală și nici să o tratăm”

Efectele negative ale fastingului

Fastingul vine însă la pachet și cu câteva efecte secundare de scurtă durată, pe care trebuie să le știi. Nu trebuie însă să intri în panică, întrucât acestea sunt firești, spune Mihaela Bilic. 

„Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.

VEZI și: Cum ar arăta o zi din viața ta fără mâncare? Mihaela Bilic, despre dependența de ronțăit: „Este exact ca și cum am fi într-o relație de iubire”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel