Chipsurile, dăunătoare pentru organism. Avertismentul nutriționiștilor: „Nici măcar nu conțin cartofi. Au substanțe dăunătoare organismului”

Data publicării:

Anca Alungulesei a explicat motivul pentru care trebuie să consumăm foarte rar, spre deloc, chipsuri. 

Chipsurile sunt printre cele mai adorate gustări pentru toți oamenii, indiferent de sex, vârstă sau clasă socială. Motivul este simplu, explică Anca Alungulesei. Conțin extrem de multe substanțe care creează dependență și care dau creierului impresia că sunt bune și sănătoase pentru organism. În realitate, acestea sunt o reală otravă pentru corp, spune nutriționistul, care mărturisește că ele au asupra noastră același efect pe care l-ar avea și consumul de plastic.

„Chipsurile sunt tentante, dar tentația asta e cu două tăișuri. În momentul în care exagerezi cu consumul și devine din ce în ce mai des, intensitatea și cantitatea crește zilnic, devine deja o problemă. În primul rând, tipurile acestea de alimente, care creează dependență, o fac pentru că ele la bază conțin anumite substanțe care dau această dependență. Când ne gândim la dependența la aceste alimente o gândim din două perspective: dependența din punct de vedere biochimic, la nivel celular, în organism, dar și dependența neuronal, la nivel de creier. Când începem să consumăm frecvent aceste tipuri de răsfățuri, la nivel de creier se generează dopamina, care era un neurotransmițător al motivației, al recompensării și cu cât consumăm mai mult și mai des, cu atât creierul va înțelege că ce fac eu este bine, pentru că-mi oferă multă plăcere.”, a dezvăluit Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii realizate de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pentru sănătate. Anca Alungulesei avertizează: „Efectele sunt dramatice. Ne mănânce în interior”

„Foarte multe din aceste chipsuri nici măcar nu conțin cartofi”

Chiar dacă consumăm chipsuri cu gândul că mâncăm felii crocante de cartofi, Anca Alungulesei spune că, în realitate, foarte multe sortimente de acest gen nici măcar nu sunt făcute din această legumă reprezentativă. Tocmai din acest motiv, data viitoare când te mai gândești să-ți cumperi acest produs, trebuie să citești mult mai amănunțit eticheta ingredientelor. 

„Rolul nostru este să fim cât mai selectivi, în ceea ce privește aceste tipuri de alimente. În primul rând, dacă ne uităm pe etichetă, foarte multe din aceste chipsuri nici măcar nu conțin cartofi, ele doar induc această idee. S-a demonstrat faptul că foarte puține dintre ele conțin cartofi și atunci substanțele din aceste chipsuri sunt dăunătoare organismului. Cine poate să mănânce doar două chipsuri? Nimeni.”, a continuat nutriționistul.

VEZI și: Leguma minune pe care o poți consuma primăvara. Bilic: „Este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer”

Chipsurile ard asemenea plasticului

Nutriționistul a făcut chiar și un experiment în direct, unde a ars mai întâi o bucată de plastic, după care a aprins și un chips. Rezultatul a fost însă același.

„Să facem un experiment. Ardem chipsul și ia foc, miroase a cauciuc, exact cum se întâmplă în cazul plasticului. Corpul nostru nu are capacitatea de a asimila acest aliment, dacă natura nu dezintegrează un aliment, atunci nici corpul nu are această capacitate. Chipsurile mai conțin și monoglutamat de sodiu, care potențează aroma și gustul, iar creierul interpretează în acest fel că e un aliment sănătos și bun pentru mine. Când simțim nevoia să mușcăm din ceva crocant, asta înseamnă că simți nevoia să te destresezi și simți nevoia să muști foarte tare. Putem opta, în schimb, pentru mărul verde, morcov.”, a mai spus aceasta.

Citește și: Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel