Fructul care combate îmbătrânirea și previne apariția mai multor boli. Trebuie să-l consumi în fiecare zi

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialitșii au vorbit despre efectele uimitoare pe care îl pot avea căpșunile asupra organismului.

Adăugarea alimentelor potrivite în dieta ta poate face minuni pentru sănătatea și organismul tău. Pe lângă faptul că acest lucru ajută la pierderea în greutate, poate menține, de asemenea, și echilibrul microbiomului intestinal și multe altele, dar alimentele cu care alegeți să vă hrăniți corpul ar putea, de asemenea, să vă protejeze de o serie de probleme grave de sănătate. De la boli de inimă, la boli ale creierului, consumul de ingrediente bogate în antioxidanți poate fi o modalitate excelentă de a vă reduce riscul multor probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrâniți. De fapt, acest lucru este destul de simplu și adăugarea unui fruct obișnuit în farfuria zilnică poate face minuni.

Nutriționistul Lisa Richards, a dezvăluit, potrivit shefinds, faptul că căpșunile au extrem de multe beneficii în acest proces, motiv pentru care trebuie să începi să le consumi regulat.

Citește și: Trei legume pe care trebuie să le mănânci zilnic, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sunt „vedetele” sezonului

Cum previn căpșunile îmbătrânirea prematură

În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai bune superalimente din lume. Sunt pline de fibre, antioxidanți, dar au și multe alte beneficii. Potrivit lui Richards, căpșunile, în special, sunt deosebit de bune atunci când vine vorba de protejarea organismului de mai multe boli.

"Căpșunile posedă o valoare ridicată de absorbție a radicalilor de oxigen, indicând conținutul lor puternic de antioxidanți, ceea ce le face un aliment excelent pentru a combate îmbătrânirea", explică ea. "Antioxidanții din căpșuni, inclusiv vitamina C, antocianii și quercetina, ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători care contribuie la stresul oxidativ și la deteriorarea celulară." 

Atunci când organismul tău este protejat de stresul oxidativ, spune ea, procesul de îmbătrânire poate fi încetinit și, la rândul său, riscul de îmbolnăvire scăzut. "Prin reducerea stresului oxidativ, acești antioxidanți ajută la prevenirea deteriorării ADN-ului și a inflamației, care sunt factori-cheie în procesul de îmbătrânire", spune Richards.

Te-ar putea interesa și: Cinci alimente extrem de bune pentru digestie. Trebuie să le introduci neapărat în meniul tău

Căpșunile, excelente pentru o piele perfectă

De asemenea, specialiștii spun că merită menționat faptul că aceste fructe îți pot menține pielea superbă, odată cu trecerea timpului.

"Consumul regulat de căpșuni poate susține sănătatea pielii prin promovarea sintezei colagenului și protejarea împotriva razelor UV ale soarelui", adaugă ea.

Pe lângă toate acestea, căpșunile sunt și sărace în calorii, bogate în fibre și vitamine, super accesibile, versatile și, bineînțeles, delicioase. "Încorporarea căpșunilor într-un plan alimentar echilibrat poate oferi o strategie simplă, dar eficientă, pentru a contracara efectele îmbătrânirii și a menține vitalitatea pe termen lung", conchide Richards. 

VEZI și: Cinci reguli pe care trebuie să le urmezi, pentru a scăpa de celulită. Carmen Brumă: „Peste 90% dintre femei au!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel