Trei legume pe care trebuie să le mănânci zilnic, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sunt „vedetele” sezonului

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat unele dintre cele mai bune legume pe care le poți consuma pentru o pierdere rapidă a kilogramelor în plus. 

Se știe deja faptul că legumele oferă o gamă largă de beneficii și o listă completă de nutrienți esențiali corpului nostru, în funcție de tipul pentru care optăm. Dincolo de toate aceste efecte nutritive însă, unele dintre ele au fost strâns asociate și cu pierderea în greutate și menținerea unui stil de viață sănătos, în mod evident. Cu toate acestea, trebuie să știi că toamna aduce în prim plan câteva „vedete” pe care trebuie neapărat să le incluzi în alimentația ta, mai ales dacă te afli într-un proces de slăbire, notează shefinds.

Morcovii

Morcovii, îndrăgiți pentru culoarea lor perfectă, dar și pentru gustul crocant și fresh, ocupă un loc special în lista alimentelor care ajută la pierderea în greutate. Aceste legume rădăcinoase nu sunt doar sărace în calorii, ci și bogate în fibre și nutrienți esențiali. Conținutul ridicat de fibre din morcovi ajută și la promovarea senzației de sațietate, ajutând, astfel, la limitarea apetitului și la prevenirea supraalimentării. În plus, dulceața lor naturală îți poate satisface și pofta de dulce, reușind astfel că te țină și departe de zahăr.

Citește și: Adevărul despre pepenele galben cu brânză. Cum poate influența silueta. Carmen Brumă: „E normal să aibă mai multe calorii”

Afzal spune: "Morcovii sunt săraci în calorii și bogați în fibre, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru pierderea în greutate. Conținutul ridicat de fibre vă ajută să vă simțiți sătui pentru mai mult timp, reducând probabilitatea de a mânca în exces. De asemenea, sunt bogați în vitamine și antioxidanți, care susțin sănătatea generală și metabolismul."

Castraveții

Castraveții, cu un conținut ridicat de apă și o textură foarte crocantă, oferă un adaos răcoritor la toate mesele și, în același timp, se aliniază bine cu obiectivele de pierdere în greutate. Aceste legume cu conținut scăzut de calorii sunt o alegere excelentă pentru cei care caută să-și gestioneze greutatea. Partea cea mai bună este că toamna e sezonul lor, astfel încât ne putem bucura din plin de ei.

"Castraveții sunt compuși în principal din apă, ceea ce înseamnă că sunt foarte săraci în calorii. Sunt o alegere excelentă pentru a vă menține hidratați și, în același timp, pentru a reduce foamea. Castraveții conțin, de asemenea, fibre și sunt cunoscuți pentru gustul lor răcoritor", notează Afzal.

Ardei gras

Ardeii grași, cunoscuți pentru culorile lor vibrante și gustul distinct, joacă un rol notabil în procesul de pierdere în greutate. Aceste legume cu conținut scăzut de calorii nu sunt doar atrăgătoare din punct de vedere vizual, ci și bogate în nutrienți esențiali și fibre alimentare. Conținutul de fibre din ardeii grași ajută la promovarea senzației de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la prevenirea supraalimentării.

"Ardeii grași vin în diverse culori și sunt plini de vitamine, în special de vitamina C. De asemenea, sunt săraci în calorii și oferă un gust foarte satisfăcător. Conținutul de fibre din ardeii grași ajută la digestie și vă ajută să vă simțiți sătui", afirmă Afzal.

VEZI și: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel