Cinci alimente extrem de bune pentru digestie. Trebuie să le introduci neapărat în meniul tău

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat alimentele care pot face minuni pentru digestia ta.

Sprijinirea digestiei și a sănătății intestinelor este importantă din extrem de multe motive. Totuși, ideea de a avea un intestin sănătos poate sprijini și alte funcții surprinzătoare, cum ar fi susținerea sănătății noastre imunitare și, eventual, influențarea sănătății noastre mentale.

Există mulți factori care pot avea un impact asupra sănătății noastre digestive și intestinale, inclusiv genetica sau chiar utilizarea anumitor medicamente. Iar atunci când vine vorba de dieta noastră, anumite alegeri alimentare ne pot sprijini enorm sănătatea intestinală, în timp ce altele pot împiedica menținerea ei cât mai bună. În general, o dietă bogată în alimente ultraprocesate, o dietă săracă în fructe și legume și includerea în alimentație a unor cantități mari de alcool pot avea un impact negativ asupra sănătății intestinului.

Și, pe de altă parte, o dietă bogată în surse de proteine vegetale (cum ar fi nucile și fasolea), grăsimi nesaturate (cum ar fi avocado și uleiul de măsline) și surse de fibre au fost asociate cu efecte pozitive asupra sănătății intestinelor. Alimentele fermentate pot furniza organismului probiotice, sau bacterii benefice, care pot ajuta la menținerea obiectivelor de sănătate intestinală în control, de asemenea.

Printre numeroasele alimente pe bază de plante, fermentate și bogate în fibre, unele opțiuni oferă beneficii unice care sunt clasificate drept "superalimente" și care promovează o digestie mai bună și un intestin mai sănătos, notează EatThis.

Cresonul de apă

În medicina tradițională, acesta este un aliment pentru digestie care a fost utilizat pentru ameliorarea problemelor digestive. Este sărac în calorii și este o sursă naturală de fibre, un nutrient care ajută la susținerea sănătății digestive. Datele publicate în Journal of Nutrition sugerează că consumul de creson și alte legume crucifere poate contribui la modificarea pozitivă a microbiomului intestinal, ajutând intestinul să aibă un echilibru sănătos de bacterii "bune", care pot contribui la susținerea sănătății noastre imunitare și, potențial, la combaterea inflamației cronice de grad scăzut.

Fistic

Fisticul este o sursă vegetală de proteine complete și fibre. Datele arată că această combinație poate ajunge într-o parte a colonului, ajutând în cele din urmă la modularea compoziției microbiotei. Într-un studiu care a comparat efectele consumului zilnic de fistic în comparație cu cele ale consumului de migdale, fisticul a ieșit câștigător, crescând numărul de bacterii potențial benefice care ne pot susține sănătatea.

Kefir

Kefirul este o băutură din lapte fermentat care conține bacterii lactice, ceea ce îl face o sursă de microorganisme ingerabile care pot regla în mod benefic sănătatea intestinală și chiar trata sau preveni bolile inflamatorii intestinale. Acest produs poate avea un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și poate promova efecte antiinflamatorii - două aspecte care pot susține sănătatea intestinală.

Prune uscate

Prunele uscate sunt un aliment excelent pentru digestie. O porție de prune uscate oferă 3 grame de fibre solubile și insolubile, care pot ajuta la susținerea sănătății digestive. S-a demonstrat că tot ele cresc semnificativ greutatea și frecvența scaunelor. Un studiu, care a evaluat patruzeci de subiecți constipați timp de 8 săptămâni, a arătat faptul că consumul a 50 de grame de prune uscate în fiecare zi (aproximativ 4-6 prune uscate) a dus la îmbunătățirea consistenței și frecvenței scaunelor.

Banană

La fel ca multe fructe, bananele sunt o sursă de fibre, care este un superaliment nutritiv care poate ajuta la susținerea digestiei și a microbiotei intestinale sănătoase prin mișcări intestinale regulate. Iar dacă sunteți un fan al unei banane ușor necoapte, să știți că primiți un impuls de fibre prebiotice atunci când vă înfruptați din ea. Prebioticele acționează ca "combustibil" pentru bacteriile probiotice, ajutând la susținerea sănătății microbiotei tale într-un mod important.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel