Efectele miraculoase pe care postul le are asupra organismului. Mihaela Bilic: „Beneficiile sunt spectaculoase”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Mihaela Bilic a dezvăluit efectele miraculoase pe care postul el poate avea asupra organismului. 

Postul este perioada perfectă de a ne curăța atât organismul, cât și sufletul. Dacă vorbim despre prima, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că putem obține efecte miraculoase dacă ne abținem de la mâncare pe bază animală timp de câteva zile, însă efectele și mai uimitoare apar în momentul în care decidem să ținem post negru. Specialista dezvăluie faptul că atât ficatul, cât și celelalte organe, vor avea doar de câștigat, dacă vom face o pauză de la mâncare pentru mai multe ore. 

„În funcție de puterea noastră și de voința de a ne abține de la mâncare, ar fi bine să facem o pauză completă de la mâncare măcar o dată pe lună. Pentru că beneficiile pe care le are organismul din această oprire a alimentației sunt spectaculoase.

75% din energia noastră vitală este cheltuită pentru digestie și metabolism. Dacă vrem să ajutăm organismul și ficatul în special, e bine să îi dăm o pauză. Și cea mai bună pauză nu este să mâncăm alimente de origine vegetală, ci să nu mâncăm. Fără hidratare corectă organismul este pus într-un impas, nu poate elimina toxinele, însă mâncarea nu este obligatorie”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o intervenție televizată, potrivit playtech

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, motivul pentru care nu are copii: ”Universul s-a opus. A fost cinic și mi-a încurcat planurile”

Ce recomandă medicul să mâncăm în post

Când vine vorba de alimentele pe care ar trebui să ne axăm în post, ca să nu acumulăm kilograme în plus, Mihaela Bilic spune că legumele ocupă, de departe, acest top. Totuși, nu trebuie să pregătim mâncarea cu foarte mult ulei, pentru că efectele sănătoase ale legumelor vor fi anulate. 

„Ar fi bine să punem accentul pe legume, indiferent că sunt proaspete, congelate, în conservă, pe ciorbe, pe tocănițe, adică să gătim legumele, dar fără mult ulei, cu suc de roșii, băgate la cuptor. Nu este nicio problemă dacă între legume apare și cartoful. Dacă facem pilaf sau paste, nu trebuie să punem ulei din belșug, pentru că acolo sunt multe calorii. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii. Punem condimente, ierburi aromate, pentru a da gust. Putem să mai facem și mâncărică de orez cu praz, fără mult ulei. Chiar și sarmalele de post sunt bune, dacă nu le fierbem în ulei, le putem pune borș sau să găsim altă metodă în care să nu fie prezent uleiul. Ciupercile dau gust foarte bun, condimentele. Noi, ca români, trăim din păcate cu credința conform căreia mâncarea trebuie să aibă ulei, ca să aibă gust. Nu ne dăm seama că avem mai mult gust în condimente și în ierburi aromate, decât în ulei. Deci legume multe la masă, mâncați mai rar și mai puțin, hidratare multă, ceaiuri, infuzii de plante.”, a declarat  recent Mihaela Bilic, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, adevărul despre despărțirea de Constantin Stan: „Nu știam încotro s-o iau”. Ce spune despre Andreea Berecleanu

Ce spune despre fructe

Chiar dacă fructele ar putea părea sănătoase, medicul nutriționist spune că nu ar trebui să abuzăm de ele. Le putem consuma însă ca desert, dar moderat. Când vine vorba de produsele de patiserie, aici există o interdicție destul de mare, atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă.

„Atenție mare însă și la fructe. Dacă mâncăm în exces, tot ficatul trage greul și cu ele. Le putem consuma ca și desert natural și sănătos. Putem consuma fructe uscate, caise, prune, sunt în regulă fructele de sezon. Singura condiție este să nu mâncăm produse de patiserie și de cofetărie cu multă grăsime vegetală și cu zahăr, chiar dacă sunt de post. Din punct de vedere nutrițional, decât să ții post cu asemenea alimente, mai bine nu ții deloc. Se abuzează, toată lumea își cumpără pateuri, produse de patiserie cu grăsime vegetală, e teribil pentru organism, este într-o grea încercare. ”, a continuat medicul nutriționist.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel