De ce ne îngrășăm toamna. Dr Mihaela Bilic: Organismul nostru își cere drepturile / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Dr Mihaela Bilic - Interviurile DC Media Group
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr Mihaela Bilic - Interviurile DC Media Group

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate la inteviurile la DC Media Group, care este motivul pentru care suntem predispuși să gâștigăm în greutate în sezonul rece.

Potrivit medicului, odată cu instalarea frigului, un centru nervos din organism se activează, iar organismul face tot posibilul să se adapteze la noii temperaturi.


„Dacă vara centrul foamei este mai puțin stimulat, apetitul nostru este îndreptat spre lucruri care sunt mai ușoare, ușor de digerat, cu mai puține grăsimi, cu mai multă apă, imediat ce vine frigul totul se schimbă. Și asta indiferent dacă ne place sau nu.Tocmai pentru că nu mai trăim cum trăiau bunicii și străbunicii noștri. Deci, acum și vara și iarna tot cam 22 - 24 de grade sunt la interior, însă . Imediat ce simte, ce dă cu nasul de frig, este stimulat centrul foamei”, a explicat dr. Mihaela Bilic pentru DC News, DC Medical și Spectacola. 

Mai mult, toamna ni se schimbă șu poftele alimentare, dar și starea de spirit, motiv pentru care mâncăm mai mult și mai consistent.

„ Chiar dacă noi stăm la căldurică apetitul nostru pentru grăsimi crește. Crește pofta de mâncare, crește pofta de lucru consistente. Avem nevoie deja de lucruri care să fie hrănitoare, sățioase, bogate în grăsime, pentru că organismul nostru crede că dacă afară este frig trebuie să avem aceste provizii de calorii. Și nu în ultimul rând, din cauza faptului că scade lungimea zilei,  ne aduce o stare de ușoară proastă dispoziție, nu mai suntem tonici, optimiști, exuberanți. Tot ce înseamnă sezon rece intrăm, dacă vreți, într-un mod de semi-hibernare, suntem mai taciturni, suntem mai puțin dornici să facem mișcare, să ieșim din casă, și atunci toate aceste instincte și pofte, predispun la îngrășare. Natura ne spune mâncați mai consistent, ieșiți mai puțin afară, noi stăm la căldurică și dacă nu suntem atenți ne trezim cu kilograme în plus”, a mai spus medicul. 

 

VIDEO: 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel