Cori Grămescu, adevărul despre diete: „Puteți slăbi mâncând ce vă place”

Data publicării:
Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitnes, spune că secretul succesului în diete este chiar în mintea noastră. 

Cori Grămescu  spune că dietele nesfâsșite și fără rezultat, sau cu rezultat yoy-yo (adică te îngrași la loc după ce ai terminat dieta),sunt o problemă des întâlnită. Iar asta se întâmplă din cauză că oamenii percep greșit ideea de dietă. Iată cum recomandă specialistul să abordezi dietele.

 

„De foarte multe ori văd că lumea are o viziune foarte scindată când vine vorba de dietă. Fie sunt la dietă, moment în care nu mai mănâncă nimic din ceea ce le place și au o abordare foarte strictă și cu restricții foarte mari, fie zic la naiba cu toate astea și renunță. Ei bine, această abordare, între a fi atent la ce mănânci și a neglija total acest aspect, este de fapt modalitatea prin care oamenii întrețin acest yo-yo dieting în care ba slăbesc, ba se îngrașă, ceea ce face că cele mai multe persoane să spună că se regăsesc în permanentă cură de slăbire sau îngrășat după dietă. Trebuie să știți că acest comportament, în primul rând, pleacă dintr-o credință greșită și anume că nu poți slăbit decât prin înfometare. În realitate, genul acesta de probleme sociale, care sunt absolut firești, ridică o întrebare: cum împrietenim viața noastră de zi cu zi cu conceptul de a mânca sănătos?  

 

Răspunsul este că o puteți face prin intermediul unui consilier nutrițional care, pe de-o parte știe ce face, și, pe de altă parte, nu are o abordare extremistă. Rolul unui nutriționist este, în primul rând, să vă creeze un cadru corect nutrițional în care restricția alimentară să fie ușor de menținut în timp și un plan adaptabil, adică un aport caloric și un grad de restricție atent monitorizat care să fie eficient, sănătos și să nu vă arunce în cercul de slăbire-îngrășare. 

De asemenea, gradul de rigidiate în dietă este un predictor foarte bun al eșecului, cu cât meniul este mai rigid, mai strict, mai monoton și plictisitor, cu atât el are mai multe șanse să nu funcționeze. De ce? În primul rând, pentru că suntem oameni și, în al doilea rând, pentru că trăim o perioadă foarte complicată din punct de vedere emoțional și social. 

Gândiți-vă că pentru foarte mulți oameni mâncarea rămâne unul din puținele plăcerii în viață. Sunt puțini oameni care au capacitatea să cultive în mod conștient și alte tipuri de plăcere senzorială, gustativă, experiențială ș.a.m.d Trebuie să țineți cont de acest lucru și să îi cereți profesionistului cu care lucrați să vă sprijine, să vă dea idei despre cum putem să urmați în linii mari un plan nutrițional și cum să integrați momentele în care avem activități sociale ( ieșiri cu prietenii, gătitul cu familia, evenimente) cu planul vostru alimentar. 

Aceste lucruri trebuie să fie prezente în orice program de management al greutății pentru a putea avea succes și, în același timp, planul de slăbire trebuie să vă permită menținerea greutății cu ușurință. Înfometarea nu este cheia, mai ales că puteți slăbi cu ușurință mâncând ce vă place!”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel