Cele șapte greșeli care te împiedică să slăbești. Cori Grămescu, soluții simple: „Pentru o slăbire eficientă și de durată”

Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates, dezvăluie care sunt cele șapte greșeli care nu te lasă să slăbești. 

„Cei mai mulți dintre cliențîi mei au de slăbit +15 kilograme, iar de-a lungul vremii am observat o serie de blocaje care îi împiedică să slăbească. Iată cum le poți rezolva și tu, pentru o slăbire eficientă și de durata . 


1. Lipsa somnului . Nu știu cum să subliniez mai limpede și mai clar cât de important e să dormi 7-8 ore pe noapte. Când nu dormi destul pierzi eficientă și putere de concentrare, procesezi mai greu orice emoție negativă și consumul de energie pentru orice activitate intelectuală este mult mai mare. În plus, îți crește senzația de foame și poftă de dulce și metabolismul tău se încetinește . Nu mai ai chef și energie să te mișți. E important să mergi la somn devreme, înainte de 11 de preferință. 


2. Haos de toată ziua - cei mai mulți oameni care nu reușesc să slăbească se lasă "hartaniti" în tot felul de urgențe și emoțîi negative de moment, care îi dezechilibrează complet. Se stresează înfiorător, se consumă pentru orice task, nu își respectă programul de mese pentru că în permanentă li se întâmplă câte ceva. Oamenii care lasă să îi trăiască viață sunt oameni care de fapt nu se prioritizează în niciun fel sau cei care se tot ascund după cât de ocupați sunt că să nu ia contact cu consecințele negative ale comportamentului lor. Faceți ordine în program, simplificati-va activitatea zilnică dacă simțiți că e prea mult pentru voi până când va echilibrați un pic, dar faceți ordine în capul și în viață voastră de zi cu zi. 


3. Sunt obișnuiți să fie grași - asta e un aspect greu de pus în cuvinte și nu vreau să jugnesc pe nimeni, dar pur și simplu oamenii care au dificultăți să slăbească s-au obișnuit să trăiască cu limitările de mișcare date de obezitate, cu starea de oboseală și balonare date de mâncarea în exces, cu sistemul hormonal suprasolicitat. Sunt atât de obișnuiți cu această stare de fapt încât reușesc să își configureze întreagă viață în jurul acestui aspect, în toate dimensiunile viețîi lor, de la sex la curățenie. Unul dintre primii clienți pe care l-am ajutat să scape de obezitate îmi spunea că face amor cu nevasta doar într-o singură poziție, și făcea asta de vreo 15 ani, de când era obez. Altă clientă, ceva mai recentă, nu putea să meargă cu fetiță ei cu bicicletă pentru că îi era frică să nu cadă, pentru că nu se mai putea ridică de jos fără ajutor. 


4. Lipsa unui sistem real de satisfacție în viață de zi cu zi - cei mai mulți oameni care nu reușesc să decupleze mâncarea de plăcere nu au, în realitate, surse reale de plăcere și mulțumire care să le fie accesibile din abundență, la cerere. Este o componentă esențială a oricărui proces de slăbire, latura această de redescoperire de sine și prioritizare a propriilor plăceri , pentru a facilita decuplarea legăturii dintre mâncare și confort emoțional 

5. Incapacitatea autoreglării  emoționale . Foarte puțînă lume are capacitatea de a nu da curs propriilor gânduri, de a pune un filtru rațional prin care să nu se lase să alunece în stările emoționale rele. De obicei, asta conduce la situații în care amplificăm în mod negativ orice situație din viață noastră de zi cu zi, și sfârșim prin a consumă foarte foarte multă energie pe procese care ne creează anxietate și durere suplimentară, în mod nenecesar. De câte ori nu v-ați consumat stresandu-va înaintea unui examen sau a unui interviu, construind scenarii în capul vostru ce poate să meargă prost, în loc să va puneți energia în a va pregăți mai bine pentru acele situații? La fel se întâmplă și în slăbire, când nu reușim să reglăm conștient stările negative și ajungem fie la o criză emoțională fie la a mânca pentru a putea să suportăm intensitatea propriilor noastre emoțîi. 

6. Lipsa unui cerc de suport format din oameni cu preopcupari similare. Că să te poți ține de un stil de viață sănătos și activ trebuie să ai în jurul tău oameni sănătoși și activi, cu care să îți împărți viață. Dacă toți prietenii tău sunt sedentari, distracția comună e statul la masă și în familie nimeni nu face activități sportive îți va fi greu să păstrezi pe termen lung schimbările de lifestyle necesare pentru a slabi. Caută-ți parteneri de transformare cu care să te motivezi și să te impulsionezi în direcția potrivită pentru a slabi.
 
7. Lipsa unui calendar clar și a unui plan de acțiune coerent și solid. De câte ori nu v-ați spus pot oricând să slăbesc, o să mă apuc de dietă de luni? Sau Știu în mare ce trebuie să mănânc, dar nu reușesc să mă mobilizez. Sau încep bine, dar îmi pierd motivația pe traseu. Toate acestea sunt diferite fațete ale unei realități destul de dure - nu, nu știi ce trebuie să faci că să slăbești. Dacă chiar știai, o făceai până acum. Acceptă că nu știi și poți să începi un proces real de slăbire. 

Sper că, în ciuda durității unora dintre acest observații, să va aducă claritate și să va ajute să înțelegeți care sunt zonele în care nu știți că nu știți și să începeți un proces de schimbare care va avea succes. 
Pentru că nu poți niciodată rezolva o problema de la nivelul la care ea apare, trebuie întotdeauna să mergi la un nivel superior de acțiune și înțelegere dacă vrei cu adevărat să reformatezi sistemul”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel