Cele mai nocive alimente pentru sănătate: „Sunt dezastru. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dragoș Pătraru a vorbit despre dieta pe care a adoptat-o de câțiva ani de zile.

Dragoș Pătraru a slăbit în urmă cu câțiva ani aproximativ 30 de kilograme. Realizatorul TV a ajuns să cântărească puțin peste 80 de kilograme, de la 122, iar din momentul acela și-a dat seama că trebuie să-și schimbe întreg stilul de viață. Acesta a renunțat la extrem de multe alimente, la alcool și a acordat un rol important sportului. 

„Eu când îmi pun ceva în cap, mă duc orice ar fi. La început, încercările au fost proaste, eu am trecut prin toate lucrurile. Știu că orice dietă funcționează, până nu mai funcționează și apoi am înțeles, că am vrut să știu mai mult. După ce am înțeles toate procesele, a fost mult mai ușor să înțeleg și să reușesc să-i fac și pe alții să înțeleagă și am început să slăbesc. Primele 10 kg le elimini foarte repede, trebuie să-ți pui doar o ordine în viață. Eu mi-am schimbat toată viziunea despre diete și viață când am stat de vorbă cu un doctor mai bătrân care mi-a spus că amândoi o să murim la aceeași vârstă, diferența o face confortul din ultimii 25 de ani. Atunci când ești tânăr, ești nemuritor și corpul duce oricât și orice. Eu fac sport în fiecare zi, mănânc controlat, știu ce mănânc și cum îmi dozez sportul.”, a declarat Dragoș Pătraru în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

Cum alegem o pâine calitativă. Mihaela Bilic: „Este mai hrănitoare și mai ușor de digerat”

Dragoș Pătraru a renunțat la carne definitiv

Majoritatea membrilor din familia lui Dragoș Pătraru au renunțat la carne de trei ani de zile. Chiar dacă era fanul acestui produs, prezentatorul spune că se simte mult mai bine acum, când consumă predominant produse vegetale.

„La carne am renunțat de trei ani, dar nici nevasta mea și fiica nu mai consumă. Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că nu pot să mă simt atât de bine. Mie mi plăcea carnea foarte mult, dar eu sunt mult mai bine acum, inclusiv cu analizele. Carnea pe termen lung este toxică pentru organism.”, a continuat acesta.

„Nu am mai mâncat carne de 11 ani”. Paula Seling, adevăratul motiv pentru care a devenit vegană

Care sunt cele mai nocive alimente pentru organism

„Zahărul, în orice formă. Tot ce înseamnă procesat, carnea cu totul. Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu.

Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mănâncă portocala întreagă. Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului și odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră, mănânci două tone de zahăr. Laptele dulce este la fel, cea mai mare nenorocire. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme. 

Este o diferență foarte mare între nutriția pentru o viață sănătoasă și nutriția pentru performanță. Sunt foarte mulți sportivi care se îngrașă, după ce termină cu sportul, pentru că nu mai au același consum. Sportivii mănâncă multe prostii, pentru că de foarte multe ori trebuie să facă asta.”, a mai dezvăluit acesta.

Fructele cu multiple beneficii pentru sănătate. Bilic: Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele

Până la ce oră este bine să bei apă

Dragoș Pătraru recomandă tuturor să nu mai conume apă după ora 19:00, pentru că acest obicei are o strânsă legătură cu somnul de pe timpul nopții.

„Este super ok să te hidratezi, dar să o faci până la ora 19, astfel încât să mai mergi odată la baie pe la ora 10, înainte să te bagi în pat și să nu întrerupi somnul mai mult de o dată. Dacă întrerupi de două ori odihna ta este la un nivel mai mic.”, a mai spus Dragoș Pătraru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel