Cele mai mari greșeli pe care le facem, când încercăm să slăbim. Cori Grămescu: „Cel mai rău lucru pe care i-l putem face corpului nostru este...”

Data publicării:
Cori Grămescu, captură video Spectacola Youtube
EXCLUSIV
Descriere foto: Cori Grămescu, captură video Spectacola Youtube

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, este invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola, DC News și DC Medical. 

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a venit în platoul Spectacola, unde a dezvăluit principalele „trucuri” care ne conduc spre o dietă cât mai sănătoasă și, implicit, spre pierderea kilogramelor în plus. În primul rând, extrem de important este să identificăm acea dietă pe care o putem susține pe termen lung în viața noastră, și nu doar pentru câteva săptămâni sau luni, spune ea.

„Cel mai rău lucru pe care i-l putem face corpului nostru este să fluctuăm în greutate, digestia se duce și ea pe apa sâmbetei și așa mai departe. Orice am face, este important să ne gândim în primul rând la: „Pot susține asta în viața mea cinci ani de aici încolo cu un minim de efort?”. Asta e prima întrebare. Eu vin dintr-o cultură a glorificării muncii și majoritatea oamenilor nu pot susține acest tip de efort pe termen lung și nu e sănătos să-l susținem. Dacă ne gândim pe termen lung ajungem în burnout. Dacă ne gândim la procesul de schimbare a efortului minim sustenabil pe o perioadă de cinci ani de zile, atunci se schimbă întregul narativ intern, pentru că trecem printr-o zonă de impulsivitate și migrăm dintr-o perspectivă emoțională a adultului responsabil, către o poziționare în care discutăm despre cum va arăta viața mea integrând bucata asta, construind și în jurul ei. Aceste etape trebuie luate în clacul.”, a declarat Cori Grămescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Pastila de Frumusețe: Cori Grămescu - “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp” / VIDEO

Cum slăbim corect

Așadar, celebrul nutriționist atrage atenția asupra faptului că nu este important doar să slăbim, ci să facem asta în mod conștient și corect. O dietă corectă poate însemna chiar să avem rezultate mici la început, dar care în timp vor duce la marea schimbare mult dorită.

„Un ritm sustenabil poate să însemne și 200 de g pe săptămână. Dacă cineva are 200 de g slăbite pe săptămână, vreme de un an și jumătate, înseamnă foarte multe zeci de kilograme, o schimbare, iar pe termen lung s-a putea să aibă rezultate mult mai bune. Din punct de vedere metabolic, se consideră că un ritm alert de slăbire este între 3-6% din greutatea corporală curentă, pe lună. Dietele minune, lăsând la o parte că sunt periculoase, sunt nerealiste. Ele se bazează pe deshidratare, eliminare de materii fecale și când revii la a mânca normal revin și kilogramele în plus, pentru că noi nu începem să slăbim de azi pe mâine. În momentul în care facem deficit caloric, ne stabilizăm glicemia, începem să pierdem din grăsimea de pe corp abia după 7-10 zile.”, a continuat nutriționistul.

Citește și: „Creează chiar probleme psihice”. Mihaela Bilic, adevărul despre alergii, intoleranțe alimentare și imunitate. Ce cauzează dezechilibrele din organism / EXCLUSIV

„Ecuația slăbirii este extrem de simplă”

„Este suficient să nu mănânci atât de mult. Ecuația slăbirii este extrem de simplă, că mai sunt și alți factori de hormoni, gene, compoziție corporală, impactul lor este minor. Câtă vreme ești în deficit caloric, sistematic, pe perioade lungi de timp, slăbești. Problema pe care oamenii o au este fie că nu reușesc să aibă constanța acestor comportamente sau slăbesc și nu reușesc să se mențină.”, ne-a mai spus aceasta.

Citește și: Vom ajunge să consumăm gândaci? Mihaela Bilic, explicație pentru acest tip de alimentație / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel