Vom ajunge să consumăm gândaci? Mihaela Bilic, explicație pentru acest tip de alimentație / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a fost invitată în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță Toader la Spectacola și DC News. 

Întrebată ce părere are despre consumul de gândaci, Mihaela Bilic a explicat, în primul rând, cum a pornit acestă „modă” și care este probabilitatea ca gândacii să devină parte din meniul nostru de zi cu zi.


„Cred că este  aici o chestiune de mult marketing. Această globalizare face necesară prezența unor astfel de produse la nivel mondial, pentru că cine știe, poate că sunt populații  care le-au consumat și acum, dacă s-au mutat în Europa, trebuie să le regăsească în supermarket, e o chestiune de obicei. Insecte, din păcate, au mâncat oamenii dintotdeauna, ăia săracii, care nu aveau carne. Acum, puțin probabil ca noi în această abundență de produse de origine animală, să ajungem, ferească Dumnezeu, să ne luăm proteinele din din insecte. 

Dar industria alimentară eu cred că-și pregătește surse alternative, pentru că este clar, suntem din ce în ce mai mulți pe planeta asta, nu suntem pregătiți să acceptăm o scumpire foarte mare a acestor produse care sunt cu adevărat valoroase. Și atunci, industria alimentară trebuie să aibă alternative. Dacă de mâine n-o să mai avem carne pentru toată lumea, trebuie să avem și insecte”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News. 

 

VEZI ȘI: Dieta cu de toate. Mihaela Bilic: „Greșim grav. Putem și trebuie să mâncăm din toate”

Dr. Mihaela Bilic încurajează o alimentație diversificată, completă, fără restricții alimentare, fără excluderea anumitor categorii de alimente. 

 

VEZI ȘI: Intoleranțele alimentare. Mihaele Bilic: „Nu cunoaștem sistemul imunitar, nu știm să diagnosticăm microbiota intestinală și nici să o tratăm”

 

VEZI ȘI: Câtă carne ar trebui să mănânci într-o săptămână. Bilic: „Atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura”

 

VEZI ȘI: Cum ar arăta o zi din viața ta fără mâncare? Mihaela Bilic, despre dependența de ronțăit: „Este exact ca și cum am fi într-o relație de iubire”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel